figacz Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Witam was. Mam pytanie odnośnie masek tego typu : http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/pelna-stalowa-maska-ochronna-acm-olive.html 1. Czy są w miarę wygodne i czy głowa się strasznie nie poci? 2. Czy między siatką a twarzą jest dostatecznie dużo miejsca na okulary(korekcyjne)? I najważniejsze: 3. Czy taka maska skutecznie chroni przed kulkami? Zastanawiam się własnie nad kupnem takowej maski bo denerwuje mnie ciągłe parowanie okularów. Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Jeśli możesz nosić soczewki to nie zastanawiaj się and ich kupnem ani chwili. Nie wiem, czy ta maska zapobiegnie parowaniu okularów... Quote Link to post Share on other sites
mati2vol Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 (edited) Z tego co wiem (a wiem niewiele) to głowa nie poci się tak strasznie, okulary korekcyjne się zmieszczą i... NIE KUPUJ TYLKO TAKIEJ MASKI BEZ OKULARÓW OCHRONNYCH! Kulka może rozbić się o siatkę i odłamki mogą uszkodzić ci wzrok, więc nie jest to najbezpieczniejsze. UWAGA!PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DOWYKORZYSTYWANIA PODCZAS GIERTAKTYCZNYCH/WOJENNYCH/ASG. Użycie okularów/gogli w grach taktycznych/wojennych/ASGstanowi wykorzystanie produktu niezgodnie z jego przeznaczeniem, zaś nabywca czyni to wyłącznie na własną odpowiedzialność. Wszelkie uszkodzenia produktu powstałe w związku z takim jego użyciem nie stanowią podstawy do reklamacji (OSTRZEŻENIE: próby strzelania z 2 metrów replikami ASG wykazały, iż na skutek uderzenia kulki mogą pojawić się wgniecenia lub rysy na szkłach, może również dojść do uszkodzenia oprawek czyniącego produkt niezdatnym do jakiegokolwiek użytku). Producent ani sprzedawca (KRAKMAN s.c.) nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenia produktu powstałe w związku z wykorzystywaniem do w trakcie gier taktycznych/wojennych/ASG. Producent ani sprzedawca (KRAKMAN s.c.) nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody na osobie lub w mieniu powstałe w związku z wykorzystaniem produktu podczas gier taktycznych/wojennych/ASG. Cytat ze strony krakmana Edited July 15, 2012 by mati2vol Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Po pierwsze wygląda jak kupa, po drugie kup lepiiej stalkera i jakieś fajne google ;) Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 15, 2012 Report Share Posted July 15, 2012 Ta siatka jest dobra bo chroni całą twarz,ale lepiej jest wziąć od TMC.Do tego jakieś okularki Uvexy czy inne peltory.W lato może być ci w niej nieco...gorąco. Quote Link to post Share on other sites
Nogri Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Sama siatka zdecydowanie NIE! Musisz mieć pod nią okulary, tylko pytanie czy to nie mija się z celem. Lepiej kupić taką: http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/duza-stalowa-maska-ochronna-olive-acm.html Jest wygodniejsza, chroni dolną część twarzy oraz boki wraz z uszami. Jak założysz okularki i czapkę to jesteś chroniony i nie masz obawy że do oka dostanie się kawałek kulki :-) Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Nie bo nie wygodnie jest w stalkerze v2 z okularami, opinia byłego użytkownika. Do V.2 gogle a do v.1 okulary. Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Jeśli chodzi o parowanie okularów to plecam temat na forum Wmasg "Sposób na parujące okulary/gogle". Wystarczy płyn do mebli ;) Poczytaj sobie, a dowiesz się więcej. Co do maski kulka RACZEJ się nie rozbryzgnie, ponieważ siatka jest dość elastyczna. Razem z kolegami testowaliśmy taką siatkę, ale na innej masce i żadna kulka się nie rozpadła. Quote Link to post Share on other sites
Guest Dranos Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Razem z kolegami testowaliśmy taką siatkę, ale na innej masce i żadna kulka się nie rozpadła. Czy ta testowana maska też była ACM? Z tego co słyszałem maski acm są jakości... kontrowersyjnej, zdarza się, że kulki są rozbijane przez siatkę i przelatują przez nią. Najlepszym sposobem na parowanie jest nałożenie specjalnych płynów. Wiem, dziwnie to brzmi, ale poczytaj porady na forum, to będzie wiadomo o co chodzi Quote Link to post Share on other sites
kovoko Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 (edited) Niestety nie wiem jak była to firma. Maska pełna, miała wbudowane gogle. Jakas china industries Edited July 16, 2012 by kovoko Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts