WszystkoZajęte Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Witam ponownie! Po długim przeglądaniu forum, męczeniu opcji 'Szukaj' postanowiłem wstawić temat do tego działu jako iż zależy mi na czasie, a to miejsce uznałem za stosowne do opisania mojego problemu. Otóż posiadam replikę AR-15 / M15A4 (Jak kto woli) od BOYI i mam problem z magazynkami do niej, mianowicie kulki nie zawsze wylatują i muszę cały czas podpierać magazynek co sprawia, że po kilkudziesięciu minutach trzymania go w jednej pozycji odbija mi się jego spód albo drętwieje mi ręka. Chciałbym się więc dowiedzieć co może być tego przyczyną i jak można ją naprawić? Z góry dziękuję za udzielenie pomocy :icon_razz2: Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Problemem jest to że mag jest luźny w gnieździe magazynka i nie podaje kul. Rozwiązaniem jest podklejenie izolką tak, aby mag prawidłowo podawał. Powinno pomóc. Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted July 16, 2012 Author Report Share Posted July 16, 2012 Jednego miałem podklejonego, drugiego nie i różnicy jakoś nie widziałem, może za cienka taśma, ale cóż, spróbujemy z inną. W razie czego napiszę :) Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 Spróbuj strzelać i poruszać magazynkiem - jak będzie czasami podawał a czasami nie to znaczy że ma luz i należy podkleić. Musisz tylko metodą prób i błędów naklejać kolejne warstwy taśmy. Tylko pamiętaj żeby nie jechać po całości tylko naklejać na przód lub tył magazynka. Link to post Share on other sites
Ru-D Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Wklej w gniazdo magazynka rzep (ta miekka strone, nie z hakami). Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Miałem te same problemy. Spiłuj trochę zatrzask blokujący kulki w magazynku, pomaga na stałe. Link to post Share on other sites
bamper12 Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 (edited) Cześć.. Spróbuj popchnąć mag do przodu, jeśli wtedy podaje normalnie, to Ci coś podpowiem, wal na PW. Pzdr. Edited July 19, 2012 by bamper12 Link to post Share on other sites
seger Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Zmień zatrzask magazynka na nowy. Najlepiej wykonany ze stali. Znalowe niestety wyrabiają się. Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted July 19, 2012 Author Report Share Posted July 19, 2012 Zmień zatrzask magazynka na nowy. Najlepiej wykonany ze stali. Znalowe niestety wyrabiają się. A w przypadku niedopasowanego zatrzasku do body BOYI? :) Link to post Share on other sites
seger Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 To trzeba go dopasować :) Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted July 20, 2012 Author Report Share Posted July 20, 2012 Zgaduję, że chodzi o metodę pilnika? :D Link to post Share on other sites
seger Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 No a jaka inna :) Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted July 20, 2012 Author Report Share Posted July 20, 2012 Cóż, jak będę miał sprawny akumulator oraz dostanę "tygodniówkę" to zobaczę z zatrzaskiem oraz pozostałymi poradami. Dziękuję za udzielenie mi odpowiedzi, lecz proszę pozostawić temat otwarty by odpowiedzieć za jakiś czas, który sposób był najskuteczniejszy :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts