dextit Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Witam wszystkich, Strzelam się 4 letnim P&J 2 generacji S-sytem M4A1 - gb 2. W sumie karabin działa ok (odziwo) ale chciałbym go poddać małemu tuningowi dlatego poszukałem i znalazłem w promocyjnej cenie set z Guardera: http://www.taiwangun...g1-guarder.html Co o tym sądzicie? Czy set warty montowania do tej repliki? PS do tego chciałbym jeszcze wymienić gumkę hop up (Guarder). Nie wiem czy silnik pociągnie na sprężynie M150 ale w razie czego mógłbym wrzucić M120 (Systemy). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Za 500 zł nie, ale na promocji można się pokusić. Sam bore to jakieś 200 zł. Quote Link to post Share on other sites
dextit Posted July 18, 2012 Author Report Share Posted July 18, 2012 Czyli po wrzuceniu takiego seta powinno być lepiej ;) Jeżeli chodzi o sprężynę to Guarder czy Systema? Quote Link to post Share on other sites
TOMEK102 Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 (edited) guarder będzie dawał parę fps więcej pomimo takiego samego oznaczenia (np:m150 da ci więciej niż m150 systemy). Był gdzieś temat o tym. Edited July 18, 2012 by TOMEK102 Quote Link to post Share on other sites
dextit Posted July 18, 2012 Author Report Share Posted July 18, 2012 Aha ok - dzięki za info. Czyli podsumowując opłaca się wrzucić takiego seta za tą kasę oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Pomyśl jeszcze czy szkielet wytrzyma sp150. Jeśli będziesz używał tylko pojedynczego wytrzyma pewien czas, ale ile? Quote Link to post Share on other sites
dextit Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Temat nieaktualny - set nie wejdzie ;/ Pozostaje mi kosmetyka do wymiany - sprężyna 120, gumka hop up (do tego ewentualnie dysza), rozkręcenie GB sprawdzenie stanu zębatek, przesmarowanie i z powrotem do pudełka ;) a w między czasie odkładanie kasy na coś lepszego ;) Na koniec http://www.asgkozienice.fora.pl/elektryczne-aeg-eag,27/m4-s-system-pj-ii-generacja,292.html Nie jest chyba taki zły ten pj :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 A czemu to ma nie wejść? Quote Link to post Share on other sites
dextit Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Wiesz co takie info dostałem z Taiwanguna: "niestety nie będzie pasował to nie jest zastaw do replik z seri m 4" Nie wiem ile w tym prawdy ale wcześniej z nimi rozmawiałem, że zanim coś kupię to wolałbym mieć 100% pewność, że będzie to pasowało. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Fakt, dysza inna. Mój błąd, założyłem, że dałeś do M4. Quote Link to post Share on other sites
fateofangel Posted October 3, 2013 Report Share Posted October 3, 2013 Z P&J mam dobre wspomnienia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts