varo Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 który SCAR-L jest najlepszy ? Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Żaden. Nie ma dobrej repliki scara na rynku. Najgorsze są boyi i vfc. Podobno CA też nie są najlepsze, jednak z nimi styczności nie miałem, więc się nie wypowiadam. Zostaje jeszcze G&G, ale za taką cenę kupisz o wiele lepszą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 VFC są dobre. Nie wiem kto ci takich bzdur nagadał. Strzelec widziałeś kiedyś scara vfc? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 VFC dobre? Nie wiem kto Ci tych bzdur naopowiadał. Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Haha. MINDFUCK xD Tak jak koledzy wyżej pisali zostało G&G ale za tą cenę możesz kupić lepszą replikę :) Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 No VFC jakieś extra nie jest ale postrzelać można.W tej cenie kieruj się jakimiś emkami G&P. Quote Link to post Share on other sites
strzelec5 Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 VFC są dobre. Nie wiem kto ci takich bzdur nagadał. Strzelec widziałeś kiedyś scara vfc? No ba, ja nawet go miałem. Bzdury to ty piszesz - scary od vfc to syf. Podatność na tuning wygląda tak, że wkładasz mocniejszą sprężynę (powiedzmy m130) i zębatki może wytrzymają 5k kulek może nie... A najlepszym rodzynkiem jest tam plasticzana komora hopka, która ani wytrzymała, ani za bardzo szczelna nie jest. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Dokładnie. VFC i CA oraz jego klony to porażka. O G&G nic nie powiem bo na oczy nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Za to ja G&G miałem i bardzo sobie chwaliłem. Co prawda był to model z 2009r ale przyznam, że była to replika bardzo wytrzymała. Pomimo tego, że dolna część body jest z nylonu czy jakiegoś innego tworzywa z dumą znosiła wielokrotne upadki. Nie oszczędzałem tej repliki ani trochę i z czystym sumieniu każdemu polecę ten model. Przez cały czas jak ją miałem nie zaliczyłem żadnej awarii. Również body nie odniosło uszkodzeń, a powłoka lakiernicza okazała się bardzo trwała. W stocku zacna replika, a i po tuningu na stockowych częściach do M120 :icon_biggrin: też dawała radę. Zasięg był bardziej niż zadowalający i bez trudu można było stawać w szranki z replikami Made in China z 440 fps na pokładzie. Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Przesadzacie. VFC po profesjonalnym tuningu (czytaj po wizycie u AnRa) od roku działa bezproblemowo. Póki nie grzebałem to w stocku też chodził jak marzenie. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Ale po tuningu ;) Stock to ma ładny wygląd z zewnątrz, w środku kupa. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 (edited) Po niekąd prawda-widziałem Scara H VFC,strzelałem z niego i tak: -przed wizytą u AnRa-GB pracował w miarę cicho,ale ani zasięg,ani celność nie były zbyt dobre(moja Cyma strzelała lepiej :icon_mrgreen: ),co jakieś 1000-2000 kulek zacika w komorze -po wizycie-zasięg i celność poprawione,zacinek było brak-a właściciel tylko się zastanawiał,ile AnR musiał się owk...,zanim doprowadził to "cudo" do tego stanu :hahaha: Edited July 21, 2012 by KapitanBomba04 Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 H to jest totalna porażka ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts