Ajax Posted April 21, 2005 Report Share Posted April 21, 2005 Mam takie pytanie jaka kabura bedzie pasowała do brytyjsckiej (nie holenederskiej) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...b84d03c74e15c8d chodzi mi tu o system oporządzenia. Z góry THX. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Nie za bardzo rozumiem pytanie. Na tej kamizelce nic sie nie montuje, nie ma ona żadnego systemu montażu więc kabure montujesz na pasie. Pasy ktore widzisz sluza do regulacji rozmiaru zas kieszenie domyslnie chyba na plyty stalowe/ceramiczne (lub kulki/radio/papierosy i snickersy :) ). Aha... cena na allegro dwukrotnie niższa. Quote Link to post Share on other sites
Ajax Posted April 22, 2005 Author Report Share Posted April 22, 2005 To jest w dziale kamizelek takatycznych w specshopi'ie więc myslałem że jakiś system to posiada. Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 To jest zwykły pokrowiec, na body armor, ale......... Z tyłu ma specjalne zapięcie do oporządzenia PLCE (ok. 400-500 zł, kompletne) oraz do typowej asulat west (do ok. 400zł). Cene nieco odstraszająca, przynajmniej na mój budżet. A sama cena tej kamizelki w specshop-ie jest za duża, poszukaj na allegro tam jest dużo fajnych kamizelek tego typu o wiele taniej. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Zwykłą szlufke do pasa na fastexie a nie specjalne zapięcie :) Quote Link to post Share on other sites
zia Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 posiadam w/w kamizelkę i jest ok,do ASG mozna ja bez problemu wypchać karimatą z przodu i z tyłu, na allegro kosztują takie pokrowce od bodajże 25 zł, a w stanie świetnym więcej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48902386 ( ja kupiłem w sklepie militarnym za 40 bodajże bo chciałem wcześniej obmacac czy nie szajs). Na wypchaną bez problemu założysz jakiekolwiek szelki z kaburą, ja noszę na niej patterna 83, pięknego assault vesta mozna mieć za 300, jeżeli inetersuje cię coś o niej więcej lub jak wygląda to wal na priv. Marża niektórych sklepów mnie przeraża, ale też chcą cos z tegto mieć. Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Zwykłą szlufke do pasa na fastexie a nie specjalne zapięcie :) O nie, nie! Jest to robione specjalnie pod PLCE! :| :!: Quote Link to post Share on other sites
Ajax Posted April 22, 2005 Author Report Share Posted April 22, 2005 Po prostu szukam jakiegoś w miare taniego oporządzeniea DPM(najlepiej brytyjskieg) bo wydać 400 na oporządzenie to niestety nie mam a potrzebuje doczepić tylko kabure i laownice na 2 magi. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Zwykłą szlufke do pasa na fastexie a nie specjalne zapięcie :) O nie' date=' nie! Jest to robione specjalnie Tia ... ;) Owszem, jest blaszka do brytyjskiego pasa... która w niczym nie przeszkadza by zapiąć to np. na Alice :) Ajax Chestriga kupisz za 150-200 pln... tez duzo, ale zawsze polowa ceny a sprzet swietny. Quote Link to post Share on other sites
Ajax Posted April 22, 2005 Author Report Share Posted April 22, 2005 [AjaxChestriga kupisz za 150-200 pln... tez duzo, ale zawsze polowa ceny a sprzet swietny. Gdzie ja znalazłem tylko holenderskiego http://www.rangershop.pl/product_info.php/...roducts_id/3533 za 250 ponaddto są w nim tylko "klasyczne kieszenie" a ja chciałbym w koncu mieć sidearm pod ręką. Allegro rególarnie przeszukuje hasłęm "DPM" i tam jak narzdie żadnych kamizelek nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Jeżeli interesował by cię naprawdę wysokiej klasy Chest Rig, to proponuję zaglądnąć na tę stronkę i w dziale nasze produkty poszukać pozycję CR1, cena tego cacka wynosi 230 zł. :wink: :!: TUTAJ LINK: www.kamizelki.prv.pl Quote Link to post Share on other sites
Ajax Posted April 22, 2005 Author Report Share Posted April 22, 2005 Bardziej inetresował by mnie coś lekkiego z kaburą na duży pistolet + 2 kieszenie. Interesujący link przejże go w poszukiwaniu mojego idealu :wink: . THX mAzIkOs Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Taki holender (ktory jest chyba brytyjski) był na allegro za 160. Jezeli ci sie nie spieszy napisz do Orkana i zapytaj sie za ile ma czas i czy jest w stanie zrobic to co chcesz (jest w stanie na pewno, tylko czy ma wogole czas) Ewentualnie sprubój rękodzielnictwa na kamizelce przeciwodłamkowej. PS. Jeżeli chodzi o tani, lekki, sprzet, modlułowy to zastanow sie nad holenderskim. Quote Link to post Share on other sites
Ajax Posted April 22, 2005 Author Report Share Posted April 22, 2005 Już od dłuższego czasu nie widziałem nic DPM'owskiego z oporządzenia na allegro. Holenderski cammo od brytyskiego różni sie kropkami na krawędzich plan. I w mojim odczuci te kropki żeczywiście dużo daja. (2 razy prawie na mnie nie nadepnięto w lesie a holender jkoś tak za dobże sie nie maskuje. To jest moja subiektywna opinia. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Ja jakoś trafiam. Ten chest byl nie wiecej jak 3 tygodnie temu. Kropki nie wiele daja, nie ma sobie co wmawiac ale oczywiscie nie przekonuje cie tu, sam mam co tylko moge w brytyjskim i nie mieszam z holendrem. Quote Link to post Share on other sites
Ajax Posted April 22, 2005 Author Report Share Posted April 22, 2005 Dlatego mówie że to tylko moja subiektywna opina może to być też kwestia bladszych kolorów(brytyjczycy są zazwyczaj sprani). A osprzęt UK posiadasz Wukasz?? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Używam kopii Wyver Trooper Chestrig od Orkana. http://members.lycos.co.uk/wukasz/foty/chest3.jpg (duża fota) Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Taki holender (ktory jest chyba brytyjski) był na allegro za 160. Oczywiście masz racje to jest chest brytyjski, a sklep popełnił szkolny błąd :!: :wink: Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 chest holenderski był na alegro u sprzzedawcy DEMOBIL2000 ZA 160 PLN ROZWAŻAŁEM JEGO ZAKUP ale niestety dla mojej MP5 te ładownice za boga ojca nie pasują...w koncu zamówiłem chesta u Chris {nie w dpm'ie tyllko olive green} i wspaniale wygląda na kamizelce COMBAT BODY ARMOUR Mk1jak jerstes zainteresowany to zapraszam na priva podrzucę foteczki ;-) Quote Link to post Share on other sites
Xlam Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 Do tego chest riga, o ktorym piszesz magazynki od mp5 pasuja doskonale - wiem, bo go uzywam i do niedawna biegalem z mp5. Do kazdej z kieszeni na magazynki mieszcza sie spokojnie 3-4 magi od mp5. Quote Link to post Share on other sites
Ajax Posted April 25, 2005 Author Report Share Posted April 25, 2005 Wszytsko pięknie ale co z kabura najlepiej w DPM'ie czy ktoś z Was posiada takowąż :?: Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 zgadza się tylko że to dlamnie zadużo ...3-4 magi do jednej kieszeni?? subiektywnie rzecz biorąc w pewnym momencie zrobi się bajzel w kieszeni...sorki ale mi to nie pasuje... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 Wszytsko pięknie ale co z kabura najlepiej w DPM'ie czy ktoś z Was posiada takowąż :?: ALLEGRO!!- Tam jest tego bardzo dużo, do 35 zł, kupisz naprawdę extra! Quote Link to post Share on other sites
Ajax Posted April 25, 2005 Author Report Share Posted April 25, 2005 Tak tylko ja własnie koniecznie chce mieć kabure w kamuflażu DPM Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted April 25, 2005 Report Share Posted April 25, 2005 spróbuj na szycie.friko.pl moze tam ci pomogą :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts