Hatch Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Witam, wiem, że niedawno powstał podobny temat, jednak nie chcę się tam podpinać i zabierać koledze porady. Mój problem polega na tym, że na semi replika strzela co 2-3 razy. Normalnie jest tak, że tłok wykona pełen cykl po jednym naciśnięciu spustu, u mnie to się dzieje dopiero po 3. na auto replika nie strzela w ogóle. Najśmieszniejsze jest to, ze gdy odwrócę replikę do góry nogami, wszystko działa jak należy (mnie więcej). Rozebrałem replikę, płytka selektora pracuje dobrze. Może problem leży w tym, że niedawno wymieniłem szkielet? Zastanawiam się również nad kupnem nowej mocniejszej batki, ale nie wiem, czy to pomoże. Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Jakiej firmy masz szkielet? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Złe podkładkowanie? Coś zwalone z kostką stykową. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Sprawdź cz wszystko działa "na sucho", czy jak kręcisz zębatką tłokową to przerywacz wypycha kostkę stykową, czy nie. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 możliwe że zła podkładkowanie , Nie wiem czy wiesz ale niektóre szkielety GB mimo że są nowe ze sklepu wymagaja lekkiego szlifu . Poszukaj informacji na ten temat , na pewno znajdziesz , może w tym leży problem Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Czyli od początku: 1. Kto jest producentem szkieletu? 2. Jakie części są zamontowane: przerywacz, styki, płytka selektora? Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 U mnie też był taki problem i wystarczyło wygiąć styki. Daj fotkę swoich styków może pomogę. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Wybaczcie, że dopiero teraz odpisuję, przed chwilą wróciłem z pracy. Gb jest wzmocniony z łożyskami ślizgowymi firmy ultimate, płytka selektora była w zestawie. Co może pomóc? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Zmień przerywacz, w tym szkielecie to wystarczy (sprawdzone w 4 przypadkach, w tym mój). Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Jaki byś polecił? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 (edited) Ja zmieniłem z boyi na innego boyi, który działa :icon_wink: Jeśli możesz to kup ultimate, on działa na pewno. /edit/: Przerywacz ultimate http://taktyczny.com/czeci/czeci-replik-aeg/wewnetrzne/czeci-gearboxa/przerywacze/przerywacz-v.2-ultimate.html Edited July 26, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Dziekuję ogromnie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts