Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Li-Po do repliki, co muszę jeszcze mieć?

Recommended Posts

Nie nie chodzi mi o większą ilość FPS, ale bateria 11,1V w szturmówce daje baaaaardzo duży ROF i szybkie zjechanie części

Od 1,5 roku strzelam na 11.1 i nic jeszcze nie wymieniałem. Po rozłożeniu gb nie widziałem żadnych widocznych oznak zużycia części.

Nie nie chodzi mi o większą ilość FPS, ale bateria 11,1V w szturmówce daje baaaaardzo duży ROF i szybkie zjechanie części

Wszystko jest dla ludzi. To, że ktoś używa 11.1v wcale nie oznacza, iż za chwilę będzie mieć awarię. Proponuję zapoznać się np. z tematem: http://forum.wmasg.p...0-pakiety-lipo/ i nie powtarzać zasłyszanych opinii. Dla twojej informacji, istnieją układy pozwalające regulować szybkostrzelność replik, dzięki czemu ktoś z gorącym palcem na spuście nie zmieli od razu tłoka.

1. Czy przy używaniu Li-Po muszę wymienić kable na niskooporowe? (jakie są argumenty) - możesz, nie musisz (mniejszy opór jak nazwa wskazuje)

2. Czy jak rozładuję Li-Po tak że replika już przestanie strzelać to bateria do kosza? (wszystko zależy od batki - nie powinno się rozładowywać poniżej 3V. Aktualnie są ogniwa, które teoretycznie można rozładować nawet do 0 - choć nie spotkałem się z takimi do SG. Miernik warto mieć ale taki z wyświetlaczem, nie piszczadełko. Piszczadełko piszczało mi przy każdym strzale i niestety często się tak dzieje. Taki miernik zostawiasz w respie albo ładujesz do kieszeni i po jakimś czasie sprawdzasz ile ci zostało.)

2. Jeżeli coś mi pieprznie w Geraboxie z powodu zbyt dużego ROFa to gwarancja obowiązuje? (zależy od warunków gwarancji i repliki. Jeśli masz napisane, że powinieneś używać bateri max... coś tam - to nie obejmie ci tego gwarancja. Oczywiście wcześniej muszą ci udowodnić używanie zbyt mocnej baterii. Mi w G&P poszedł tłok i silnik siląc się na poruszanie złamanym tłokiem spalił się w kilka sec. To jednak repliki broni - jak samochód - coś się musi psuć i tyle).

PS. Mam ten mosfet czy coś, taka kapsuła pod lufą :icon_razz: Replika BI-3581 (Cieszymy się twoim szczęściem)

Co do pojemności - ja mam 1500 mAh i mi wystarcza spokojnie. Jeśli jednak nastawiasz się na sianie kulkami na auto i wywalanie na strzelance 10 HiCapów - to 1200 czy 1500mAh może być trochę mało. Ja w zapasie mam jeszcze starą G&P NiCd - na wypadek gdyby trzeba było jeszcze kogoś dobić jak lipo padnie:)

EDIT: Zmieniłem kolor czcionki z czerwonej na niebieską.

OFF