Krasten Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 HK417, 416 VFC czy M4 KWA ? chodzi mi tylko o wnętrze repliki . Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 VFC=słabe flaki, ale dają radę jak nie grzebiesz i nie chcesz przegiętych tuningów. KWA=niezłe flaki i prosty tuning do przegiętych wartości fps. Quote Link to post Share on other sites
Krasten Posted July 27, 2012 Author Report Share Posted July 27, 2012 Czyli M4 KWA brac ? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Tak, jeśli chcesz uzyskać pierdyliard fps. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Jak chcesz wybijać zęby i ładować ludziom kulki pod skórę to tak. Ja bym ZAWSZE wybrał VFC zamiast KWA, bo KWA jest zwyczajnie obleśnie brzydkie, a ja na dodatek nie potrzebuję mieć zawrotnych fpsów żeby się dobrze bawić :). Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 (edited) Niepotrzebnie tak demonizujecie to KWA. Czy ktoś go zmusza żeby od razu wstawiał tam M150 ? Przecież równie dobrze może zostawić stock i z tymi 390 fps też bez problemu będzie się dobrze bawić. A jeżeli szuka dobrej bazy do tuningu to oczywiście to KWA jest logicznym wyborem. Wymieniając tylko sprężynę na M130 osiągnie pewnie jakieś 430-450fps, ale przecież obecnie sporo replik w stocku ma 400-440 fps. Już na takim stocku można wybijać zęby. Skoro stać go na VFC, to równie dobrze może go być stać na późniejszy tuning np. na częściach Systemy do M150 włącznie. @ Krasten - jeżeli ma to być bezawaryjne i dawać dużo frajdy to KWA jest jak najbardziej dobrym wyborem. Jednak jeżeli możesz sobie na to pozwolić, to rozważ kupno tego HK i montaż kompletnego GB od KWA, o ile oczywiście da radę go tam wcisnąć. Edited July 27, 2012 by Malvin Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Ze swojej strony mogę polecić KWA, Trzeba wymienić tylko tłok i głowicę i można nie martwić się o zużycie części przez jakiś czas. Tylko gumka hop-up trochę słaba :( Quote Link to post Share on other sites
Krasten Posted July 28, 2012 Author Report Share Posted July 28, 2012 Lepiej brac HK416 VFC czy innej firmy ? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Z dostępnych replik HK416 według mnie najlepsza jest od VFC. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 Z dostępnych replik HK416 według mnie najlepsza jest od VFC. Pod względem wyglądu tak. Pod względem technicznym JG będzie o wiele lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted July 28, 2012 Report Share Posted July 28, 2012 W bebechach można zawsze podłubać, poprawić, w najgorszym razie wymienić GB... ale jak replika jest po prostu kiepsko wykonana z zewnątrz to niewiele zrobisz. Z M-ką pół biedy bo np. korpusy G&P można na aukcjach spokojnie wyłowić, za to korpusu 416-ki od VFC nie znajdziesz. Dlatego najpierw zawsze patrzę na jakość wykonania, później na osiągi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts