Kenning Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Witam, przymierzam się do kupna CM.045 i odrazu chciałbym zmienić w niej lufę [na dłuższą, 363, 6.02 (Guarder) + tłumik] i gumkę HU (również Guarder). Czy ktoś mógłby mi podać (oczywiście przybliżoną) wartość fps jaką wtedy osiągnę? A najlepiej - osobno przyrost, który daje gumka, a osobno precka. Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 (edited) I gumka, i precka prawie nic nie dają. Kluczem jest doszczelnienie całego układu. Wyciśniesz jakieś 20-30fps więcej po dobrym złożeniu (ewentualnie troszkę więcej jak dasz to komuś, kto się naprawdę na tym dobrze zna). edit: Czym mniejsza średnica lufy, tym mniejsza jest odległość kulki od wewnętrznej ścianki lufy. Przekłada się to na większą szczelność,czyli więcej fps. Jednak nie jest to jakaś wartość kosmiczna i dlatego napisałem prawie. edit2: literówka. Edited July 27, 2012 by Ray~ Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Fps nie zmienią się, przynajmniej w teorii, w praktyce to zależy od części, zmiana maks rzędu 5 fps. Zauważysz, przynajmniej powinieneś zauważyć różnice w celności i zasięgu, oczywiście jak wszystko dobrze założysz i uszczelnisz :). Quote Link to post Share on other sites
Kenning Posted July 27, 2012 Author Report Share Posted July 27, 2012 Dzięki za szybkie odpowiedzi. Czy więc zmiana skupienia i zasięgu będzie tak kolosalna, że opłaca się to zmieniać? Narazie jestem na etapie "researchu" na ten temat, bo chcę, by przy kupnie Krakmani mi to wsadzili hurtem wszystko do repliki, więc myślę że z poprawnością nie będzie problemu. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Tak,warto to zmieniać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts