sniper1916 Posted August 2, 2012 Author Report Share Posted August 2, 2012 Ok kupuje tego agm i mam nadzieje ze jakos dotoczy sie do tych 50 metrow Quote Link to post Share on other sites
sniper1916 Posted August 2, 2012 Author Report Share Posted August 2, 2012 a i jeszcze jedno jak myslicie przebije puszke od piwa z 15 metrow ten agm Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Nie sprawdzałem, nie wiem. Ty kupujesz replikę żeby się strzelać czy żeby zakłady urządzać? Pytam z ciekawości. Quote Link to post Share on other sites
sniper1916 Posted August 3, 2012 Author Report Share Posted August 3, 2012 zeby strzelac a pytalem o puszke bo chialem w nie postrzelac i celnosc sprawdzic Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Trafić z AGM'a w puszkę można z 15 metrów, ale przebić nie przebije z tej odległości. Jak z jednego strzelałem to ledwo ściankę z przyłożenia przebijał. Od siebie polecam m58 DE - jednak obecnie nie da się go chyba dostać. Quote Link to post Share on other sites
sniper1916 Posted August 3, 2012 Author Report Share Posted August 3, 2012 a mozesz mi o nim cos napisac Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Zewnętrznie to samo, co AGM, osiągi podobne lub minimalnie gorsze, za to magazynków nie idzie kupić nigdzie - a do AGMa pasują te od M47 DE. Dlatego z tych dwóch lepiej wybrać AGM. Quote Link to post Share on other sites
pl123 Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Przed chwilą posezdłem z Agm-a do puszek strzlać. Oddawałem strzał jak pisałes z 15 metrów i o dziwo przebijało puszkę tak raz na 3 strzały. Więc z tym prebiciem to w sumie loteria. Quote Link to post Share on other sites
sniper1916 Posted August 3, 2012 Author Report Share Posted August 3, 2012 pisalem do taiwangun i mi powiedzieli ze pod koniec wrzesnia dostawa nie chce mi sie na nia czekac wiec kupie tego agm Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 (edited) Według mnie M58 DE jest lepiej wykonany niż AGM. Chropowate czółenko, wyprofilowana blokada spustu i kilka innych rzeczy. Mój egzemplarz strzelał co najmniej tak dobrze jak shoty AGM, o ile nie lepiej. Widziałem około 8 egzemplarzy AGM'ów. Po roku przeżył tylko jeden bez awarii. Za to mój M58 DE ma już 4 lata. Bebechy sprawne, poza gumką HU, która po prostu przestała kręcić po 3 latach. Przebieg szacuję na 8 - 9 tysięcy kulek. Ostatnio bawiłem się w "tuning"; podkładki pod tłok i prowadnicę, by była sprężyna bardziej ściśnięta. Nie zrobiło to wrażenia na jego częściach wewnętrznych. Niestety przeszedł na emeryturę - złamał się w pół, konkretnie gwint, na którym trzyma się rura, po którym chodzi czółenko. Widziałem ten przypadki także w AGM'ach. Fajne jest w nim także to, że pobiera wszystkie kulki z magazynka. Wadą są ciężko dostępne magazynki, dostaje się tylko jeden w zestawie. AGM'y też polecam; mi jednak bardziej do gustu przypadł DE. Co do przebijalności puszek: pl123, kulka robiła po prostu dziurę i się odbijała, czy uderzała tak mocno, że wpadała do środka? Bo u mnie nawet z przyłożenia czasem nie przebijało. Edited August 3, 2012 by Jaszcząb Quote Link to post Share on other sites
pl123 Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Raz wpadała, a raz trylko odbijała. Jak pisałem loteria :) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts