darekk Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Witam . Zamierzam kupić tą latarkę . Wie ktoś może czy zmiana trybu świecenia odbywa się tylko przy naciśnięciu tylnego przycisku , czy jest do tego jakiś inny przełącznik ? http://www.miniinthebox.com/it/4000-lumen-sky-ray-3xt6-818-5-modalita-torcia-t6_p302623.html Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Pomijając pytanie nt sensowności zakupu (zakładam, że wiesz, za co chcesz zapłacić) to pewnie jak w większości latarek z kilkoma trybami mocne wciśnięcie to włączenie/wyłączenie, a lekkie to zmiana trybu. Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 Potrzebna mi jest do oślepiania i oświetlania z jak najwiekszej odległości. Masz jakąś inną propozycję ? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=59_149&products_id=7606&name=MacTronic_-_Szperacz_halogenowy_JML2940 Jeśli nie przeraża Cię wielkość i masa, to polecam to. Do oślepiania jest idealna. :D Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Taaa, tyle, że chcesz dwóch różnych latarek. Thrower, czyli latarka świecąca na duuużą odległość powinna mieć gładki, odpowiednio wyprofilowany, odbłyśnik. Nie wieżę by spot (najjaśniejszy punkt) przy trzech diodach był skupiony na dużych odległościach. Ważnym jest jakie to odległości i jakie warunki terenowe i atmosferyczne (latarka do lasu i do miasta to różne dopuszczalne temperatury światła- do lasu ciepła, na miasto bez krzaków i mgły może być zimna, generalnie polecam ciepłe diody). Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Może coś z zoomem? I do oświetlania na duże odległości, i, po skręceniu "zoomu" i przestawieniu na strobo, do oślepienia... Sam myślę nad takim rozwiązaniem, w końcu na DX można znaleźć takie po 10$, więc ewentualna strata nie taka duża. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 (edited) Ja używam właśnie takiej z zoomem i stroboskopem. Świetnie się to spisuje mimo małej ceny (made in CHRL). Do oślepiania w CQB jest idealna. Edited August 7, 2012 by Ray~ Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Przy czym też trzeba wiedzieć jakiej konkretnie szukać, bo Chińczycy wszystko pakują do środka (chodzi mi o diody). Najlepiej spisują się te, które używają diody CREE XR-E Q5, albo CREE XP-G i które są zasilane akumulatorem 18650 (spora część tych latarek ma również wymienny koszyk na baterie AAA). Oczywiście w grę wchodzą wyłącznie te z funkcją zoom/focus. Z racji swojej pracy mam na co dzień kontakt z latarkami tego typu i prawdę powiedziawszy sporo Maniaków z moich okolic sprawiło sobie podobne, widząc jak świecą zabawki, które ze sobą przynosiłem na spotkania. ALE - nie wiem czy wypada je polecać w tym wypadku, z jednej prostej przyczyny. Autor tematu ma znacznie większy fundusz i może pozwolić sobie na coś markowego, bo produkty, o których mówimy, bywają awaryjne. Na 8 sztuk, których od dawna używam w celach Airsoftowych - 2 udało mi się wykończyć (w jednej siadł sterownik, w drugiej przycisk). Zdarzyło mi się również poprawiać działanie przycisku w dwóch innych. Nie zmienia to faktu, że jak na latarki w tej cenie - świecą rewelacyjnie. Wielokrotnie spotykałem się z latarkami kosztującymi po 200-300 złotych, których jasność świecenia i możliwości były znacznie gorsze. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Podczepię się do tematu. Co sądzicie o tej latarce: http://jarmix-militaria.pl/p/64/2619/latarka-taktyczna-solarforce-l2-xm-l-t6-800lm-smo-5trybow-latarki-wyposazenie-taktyczne.html Jak się sprawuję? W Googlach nie ma zbyt dużo opinii, a tym bardziej opisujących tej latarki pod kątem taktycznej. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 (edited) Przy tym budżecie kup lepiej jakiegoś maglite. Latarki-legendy, są super. Edited August 7, 2012 by Ray~ Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted August 7, 2012 Author Report Share Posted August 7, 2012 (edited) Wygląda na to że nie ma ona 4000 lumenów i światlo jest zbyd słabo skupione w środku . Ile trzeba wydać na konkretną latarkę ? Oprucz tych chinoli co i tak kupię na prubę . http://budgetlightforum.com/node/6636 Edited August 7, 2012 by darekk Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 Mam pytanie techniczne .Latarkę Fenix tk 70 można zasilić z LiPo 7.4 , czy się ją spali ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts