Touareg_ Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Witam, Kupiłem swego czasu emkę, przerobioną CQB stubby. O taką: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-cqb-sd-p-j.html Poprzedni właściciel wymienił jej front na dłuższy, orisowany. Jednak chciałbym zmienić go na inny, z nową lufą zewnętrzną i nie mam pojęcia co to za delta ring. Da się jakiś front dopasować do tego? Link to post Share on other sites
Andzia Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Ten delta ring jest odkręcany. Wydaje mi się, że żeby dopasować jakiś front, wystarczy go wymienić na standardowy. Link to post Share on other sites
Touareg_ Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 Da się go z body odkręcić? I jak zainstalować nowy/ gdzie go dostanę? Link to post Share on other sites
Nath Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Da się, potrzebny ci klucz do deltaringu (armorers wrench bodaj się to nazywa). Nowy front bierzesz ze sklepu albo z komisu/pazzegro. Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Kumpel miał tą emkę. Z tego co pamiętam front się odkręcało, tak po prostu. A zamontować możesz chociażby taki: http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/konwersje/kompletny-przedni-chwyt-do-m15-m4-p-j.html Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 To typowy pierścień do układu free float, więc kupuj fronty tego typu. Jest tego cała mas w każdym z czterech typowych wymiarów. Póki co nie cuduj nic z tym pierścieniem tylko kup sobie front free float np taki: http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/szyny-ris-ras-sir/12-szyny-ris-typ-omega-do-serii-m-acm.html Gorzej jak Ci wpadnie do głowy pomysł zakładać klasyczne okładziny, fronty typu MOE lub stare RIS-y wymagające pierścienia przedniego. Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 hm mam tylko takie zapytanie po co do delta ringu specjalny klucz??oczywiście jest łatwiej pewnie, ale ja swój odkręcałem ciut większym kombinerkami:) Link to post Share on other sites
Touareg_ Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 Tak, front odkręca się normalnie. Chodzi mi o to, że ten delta ring nie ma typowego kształtu delta ringa - jest jak wielka nakrętka. I dlatego zastanawiam się jakie fronty będą pasować. Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Jak napisał kolega FlyingCat będą pasować fronty free float. Link to post Share on other sites
Nath Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 hm mam tylko takie zapytanie po co do delta ringu specjalny klucz??oczywiście jest łatwiej pewnie, ale ja swój odkręcałem ciut większym kombinerkami:) Jak pogniesz zęby w deltaringu to zrozumiesz po co:). No i w ostrym nie przykręcisz kombinerkami tak jak przystosowanym do tego kluczem. Link to post Share on other sites
Touareg_ Posted August 9, 2012 Author Report Share Posted August 9, 2012 Podsumowując, posiadając właściwy klucz można zmienić typ delta ringa na body? Dzięki :) Link to post Share on other sites
FlyingCat Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Tak, klucz jest na szczęście uniwersalny (tylko nie ten kawałek drutu od JBU - ten nadaje się tylko do szybkiego podniesienia adrenaliny przy próbie walki z solidnie zmontowaną repliką :D ) Link to post Share on other sites
1708marcin Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Mógł by ktoś wrzucić zdjęcie nie standardowego delta ringu? Bo mam risy od M16 i nie moge ich zamontować na zwykłym ringu. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 W tym dziale nie odświeżamy tematów. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts