Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam.

Kupiłem wczoraj ( to jest 07.08.2012 ) replikę pistoletu Glock 18 WE w sklepie Gunfire ( osobiście, bo mieszkam niedaleko).

Chwilę postrzelałem po czym magazynek zaczął puszczać gaz z dolnego zaworu ( przez który gaz się ładuje ). Dokładniej to powoli on ubywał.

Zgodnie z zaleceniem sprzedawcy zalałem zawory ( obydwa ) sylikonowym smarem firmy gunfire.

Po przeczekanej nocy ( magazynek był wieczorem napełniony, ale rano zastałem go pustego ) zauważyłem że magazynek nadal puszcza gaz. Dlatego go rozkręciłem i zalałem ponownie dolny zawór smarem z obydwu stron. Po skręceniu magazynka z niewiadomych przyczyn nagle zaczął "syfić" z górnego zaworu, natomiast dolny przestał puszczać gaz :icon_biggrin:

I tu rodzi się moje pytanie. Jakie według was mogę podjąć kroki by naprawić tenże magazynek, czy lepiej pójść do sklepu i na spokojnie porozmawiać o problemie?

PS.

Jeżeli jest gdzieś w tym dziale temat o magazynkach WE do Glocka 18 ( choć chyba pasują do wszystkich glocków WE ) to poprosiłbym o link do tego tematu, a nie o odnośnik do wyszukiwarki.

W przeciwnym wypadku Troll Mode ON!

EDIT

Po wyjęciu i ponownym włożeniu uszczelki na górze, problem zniknął, jednak znowu ucieka gaz z dolnego zaworu....

Edited by Grim_Warrior