Melite1337 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Witam ! Od niedawna posiadam aks-74u od dboy'a i powstał jeden problem : 2-3.Dnia jak strzelałem z repliki wszystko było ok , no może w 1 na 30 strzałów kulka leciała 15 metrów i opadała 4.dnia gdy chciałem strzelać to po naciśnięciu spustu kulka w 90 % nie wylatywała z lufy :/ 5.dnia na strzelance miałem swoją baterie i lipo mojego kolegi . Na lipo nie działała prawie w ogóle i jak naciskałem spust to na 10 strzałów jeden było słychać a kulki w 99% nie wylatywały z lufy . na jednej z chyba 10 rund kiedy miałem podłączoną moją batke i mid-cap'a to kulki latały ładnie :) 6.dnia - w domu naładowałem baterię i jak oddaję strzał to może w 1 na 10 strzałów kulka wylatuję a gdy odłączam maga i wkładam kulkę do komory to strzela ładnie . dodam jeszcze iż "przejechałem " lufę wyciorem i jest spoko . Na strzelance usłyszałem 2 możliwości : albo silnik jest za mocno dokręcony albo za słabo , lub bezpiecznik nie przepuszcza całego prądu ... Naprawdę potrzebuję z tą repliką pomocy ! Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Na strzelance usłyszałem 2 możliwości : albo silnik jest za mocno dokręcony albo za słabo , lub bezpiecznik nie przepuszcza całego prądu ... Co ma silnik albo bezpiecznik do tego że ci kulki z lufy nie wylatują? :teeth: Masz pewnie gwarancje, odeślij. Pewnie coś z gumką. Jak cie stać to wymień na przeźroczystą guardera. Quote Link to post Share on other sites
lisek1994 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 A to nie jest tak że po prostu mag nie podaje? Poproś znajomych o kilka magów do kałacha potestuj, możliwe że fabryczny mag był po prostu wątpliwej jakości. Quote Link to post Share on other sites
Melite1337 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 Replikę kupiłem używaną :D . Gumka była ostatnio wymieniona przez poprzedniego właściciela i słyszałem że replika była w serwisie i jest przesmarowana :/ No tak ale jak już pisałem - mid cap raz podawał a raz nie . Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Mid? Jakich używasz kulek? Quote Link to post Share on other sites
Melite1337 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 No do repliki dostałem hi-cap'a wafla który nie był stock'owy i dokupiłem mid-cap'a ARES i przy strzelaniu pierwszy raz wafel podawał ładnie a mid ani trochę . Na tej strzelance jedyny raz ten mid chwile podawał . Kulki do 0,25 i 0,20 gram od Krakmana ... Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Jeśli to P&J to zmień kulki... Quote Link to post Share on other sites
Melite1337 Posted August 10, 2012 Author Report Share Posted August 10, 2012 I po zmianie kulek nastąpi diametralna zmiana i będzie wszystko git ? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Powinno być. Zainwestuj w G&G. Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 A czy po podłączeniu baterii i naciśnięciu spustu jest jakaś reakcja czy nie ? Bo jeżeli "na sucho" tj. bez maga za każdym razem jest reakcja na spust (strzał) to w tedy wina kulek jednak kiedy replika nie reaguje bądź reaguje raz na ileśtam naciśnięć spustu to problem leży głębiej. Quote Link to post Share on other sites
Melite1337 Posted August 18, 2012 Author Report Share Posted August 18, 2012 Sęk w tym że nie ma mnie teraz w domu i co za tym idzie nie mam dostępu do repliki - ale z pamięci zaimprowizuję ;) : 1.Tak po odłączeniu batki jest dźwięk reakcji . 2.Co do batki to sytuacja jest trudniejsza : Pierwszego dnia strzelałem na batce którą mam z repliką ( G&G 9,6 v 2000 mAh ) i na kulkach P&J i w 99 % wszystko było git , no może raz na 30 strzałów kulka leciała 5 metrów i opadała . Drugiego dnia kulki i batka ta sama i prawie w ogóle kulki nie latały . Na strzelance miałem li-po 7,4 v kolegi i przy pociąganiu za spust nie było ani dźwięku wystrzału ani kulki nie latały i w jednej z dziesięciu rund jak miałem swoją batkę to kulki latały . Chwilowo miałem podłączoną batki jakiegoś gracza : Stockową od CM.028 i inna której nie widziałem i replika nie strzelała . Jakieś rady :/ ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts