mikser354 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Witam, chcę kupić pierwszą replikę i po przeczytaniu wielu tematów zainteresował mnie RK-02. I tu pojawia się pytanie: używana po tuningu http://allegro.pl/ak...html#tabsAnchor , czy nowa? Dodam, że 550 zł to max ile mogę przeznaczyć. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Niby wszystko fajnie.Ale zawsze intrygował mnie fakt po co ludzie robią tuningi wystrzelają paczkę i sprzedają.Nie chodzi mi o ten przypadek. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Jak by podesłał zdjęcia bebechów i wszystko bedzie ok to można by brać bo coś niska ta cena. Niby wszystko fajnie.Ale zawsze intrygował mnie fakt po co ludzie robią tuningi wystrzelają paczkę i sprzedają.Nie chodzi mi o ten przypadek. Sprzedają je np z powodu nagłego, niespodziewanego wydatku, być może mają też inne hobby wymagające pewnych nakładów finansowych lub po prostu kończą z ASG. Ja sam nie raz sprzedawałem w zasadzie nową replikę lub z fabrycznie nowymi częściami. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Z używkami bywa różnie , w swojej karierze kupiłem dwie używane repliki - z jednej jestem mega zadowolony ,bo udało mi się kupić praktycznie nówkę M249 bez rys/wad/śladów użytkowania i niczego negatywnego za 600 zł , przy drugiej transakcji replika miała być igła , a brakowało w niej paru elementów zewnętrznych , zębatki były chińskie (w replice G&G)-także była grzebana-nie byłem o tych faktach poinformowany przez sprzedającego (komis WMASG).Nie robiłem burdy ,bo i tak nosiłem się z zamiarem natychmiastowego upgradu na kaarbin parasnajperski. Z drugiej strony sam sprzedałem trzy repliki (w tym jedno miesięczne G36) i z tego co wiem kupujący nie mieli najmniejszych zastrzeżeń. Osobiście poleciłbym Ci kupienie nowego karabinu na początek, bo każdy airsoftowiec powie Ci ,że z repliką raczej nie będziesz miał problemów ,póki nie zaczniesz w niej nadmiernie grzebać.A niezmiernie frustrująca jest awaria repliki na polu walki.A używkę kupiłbym w dalszej kolejności na replikę zapasową Jęśli podoba Ci się seria AK poleciłbym Ci: http://gunfire.pl/product-pol-1152191185-RK-01-SW.html Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Dlatego na początek używkę warto kupić jedynie przy odbiorze osobistym i najlepiej od ludzi znanych w społeczności wmasg. Kupowanie repliki w komisie od użytkownika z zerem postów i kontem od tygodnia to średni pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Replika używana, to zawsze loteria i ryzyko. Po pierwsze nigdy nie ma pewności, czy nie jest "zajechana". Po drugie zawsze coś może w niej "paść", a nie ma gwarancji. Po trzecie, uważam, że trzeba mieć niezłą wiedzę serwisową, żeby nie "moczyć" zbyt dużo pieniędzy gdy coś "padnie". Osobiście odradzam kupowanie "używek" początkującym, nie tylko chodzi o ryzyko wydatków, ale szybka awaria, lub zbyt częste awarie, mogą zniechęcić do kontynuacji zabawy w ASG. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Wszystkie moje repliki były kupowane jako używki.Każda była dobra.Kupowanie na allegro jest w zasadzie bezpieczne[najlepiej jak sprzedający ma wiele pozytywów] :icon_idea: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts