Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaka firma produkuje najlepsze Scary?

Recommended Posts

jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to VFC bije na głowę resztę, wiem bo bylem posiadaczem SCARa SSR i porównywałem do G&G ,Classic Army i Dboya .

Co do środka to już wypada gorzej ,jak nie będziesz robił nic w gearboxie to posłuży ci przez lata.

Najlepszą firmą produkującą scary jest VFC

Miałem scara od vfc i powiem Ci, że pierdoły wypisujesz-gorszej repliki chyba nie ma. Nie dość, że droga, to jeszcze osiągi w stocku na poziomie cm.028.

Co do środka to już wypada gorzej ,jak nie będziesz robił nic w gearboxie to posłuży ci przez lata.

SCARY VFC są jednymi z najgorszych replik pod względem tuningu-żeby osiągnąć 450fps trzeba wymienić przynajmniej połowę części, a najlepiej cały GB. Dodatkowo plasticzana, badziewna komora hop-up, która jest fabryką problemów.

Czy będzie chodził przez kilka lat w stocku? To zależy od egzemplarza-jeden wytrzyma, a inny rozleci się po 20k kulek (przychodzi na myśl jakość chińskich emek boyi). Ale po co trzymać coś, co ma tak kiepskie osiągi?

Zewnętrznie nie jest też aż tak super. O ile korpus metalowy jest OK (nic dodać, nic ująć), to części plastikowe, a szczególnie kolba pozostawia wiele do życzenia. Składana muszka ma luzy, pin z kolby zgubić też jest bardzo łatwo.

Podsumowując: nie warto-może jakby nowy kosztował 700zł, to można się by było zastanawiać nad zakupem.

nie ma dobrej repliki SCARA

ale jeśli już koniecznie chcesz go mieć, to kup G&G.

Edited by Ray~