Punisher2691 Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Witam, od paru miesięcy przymierzam się do zakupu scara lecz mam pewien problem nie wiem jaka firma tworzy najlepsze repliki tego modelu (chodzi mi głownie o jakość wykonania i osiągi) myślałem o replice od G&G http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=3580&name=G&G_-_GK16_L_-_Desert proszę poradźcie coś :) Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Najlepszą firmą produkującą scary jest VFC http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2872 . Quote Link to post Share on other sites
ewa119d Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Jak ktos kiedyś napisał na forum: aktualnie nie ma dobrej repliki SCARA na rynku, choc moge sie mylić. Za dużo pozytywnych opinii o nich nie chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 VFC robi dobre Scary? Wolne żarty... Quote Link to post Share on other sites
Rubens Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to VFC bije na głowę resztę, wiem bo bylem posiadaczem SCARa SSR i porównywałem do G&G ,Classic Army i Dboya . Co do środka to już wypada gorzej ,jak nie będziesz robił nic w gearboxie to posłuży ci przez lata. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 (edited) Najlepszą firmą produkującą scary jest VFC Miałem scara od vfc i powiem Ci, że pierdoły wypisujesz-gorszej repliki chyba nie ma. Nie dość, że droga, to jeszcze osiągi w stocku na poziomie cm.028. Co do środka to już wypada gorzej ,jak nie będziesz robił nic w gearboxie to posłuży ci przez lata. SCARY VFC są jednymi z najgorszych replik pod względem tuningu-żeby osiągnąć 450fps trzeba wymienić przynajmniej połowę części, a najlepiej cały GB. Dodatkowo plasticzana, badziewna komora hop-up, która jest fabryką problemów. Czy będzie chodził przez kilka lat w stocku? To zależy od egzemplarza-jeden wytrzyma, a inny rozleci się po 20k kulek (przychodzi na myśl jakość chińskich emek boyi). Ale po co trzymać coś, co ma tak kiepskie osiągi? Zewnętrznie nie jest też aż tak super. O ile korpus metalowy jest OK (nic dodać, nic ująć), to części plastikowe, a szczególnie kolba pozostawia wiele do życzenia. Składana muszka ma luzy, pin z kolby zgubić też jest bardzo łatwo. Podsumowując: nie warto-może jakby nowy kosztował 700zł, to można się by było zastanawiać nad zakupem. nie ma dobrej repliki SCARA ale jeśli już koniecznie chcesz go mieć, to kup G&G. Edited August 13, 2012 by Ray~ Quote Link to post Share on other sites
Punisher2691 Posted August 13, 2012 Author Report Share Posted August 13, 2012 To chyba zostanę z moim m14 :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts