LovThis Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 (edited) Cześć , mam do was pytanko a mianowicie , która replika ma mocniejsze bebechy ? M4 KWA czy G36 ARES ?. I ewentualnie , która gieta wygrywa G36 ARES czy giety od cymy ? Mam dylemat co kupić tak ,ze proszę o pomoc :icon_smile: Co do gietek aresa mam wątpliwości czy ten blow back nie będzie psuł czegoś i czy jak coś mi w niej padnie to bez problemu kupie części zamienne. I jak wypada gietka aresa z osiągami na tle m4 kwa i Czy w ten wersji : http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=5351&name=ARES_-_G36K_-_AR-005 luneta jest tak samo badziewna jak w gietach JG Edited August 14, 2012 by LovThis Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Nie wiem jak z porównaniem G36 Aresa do M4 KWA, więc się nie wypowiem, ale wiem, że raczej lepsze są Gietkie od Aresa, niż te od Cymy. ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 (edited) Jako ,że byłem posiadaczem dwóch eMek od KWA, a teraz giety od Aresa, to może się wypowiem... 1) Szkielet porządniejszy ma KWA , jednak Aresowski w kij pierdział też nie jest (gruby),zębatki podobnej jakości ,tłok lepszy w aresie , prowadnica w KWA, głowice tłoka niewentylowane i niełożyskowane w obydwu tyle ,że w KWA jest alu a w Aresie POM.Lufy porównywalne, jednak powiedziałbym ,że z lekką przewagą Aresa, to samo zresztą z silnikiem... 2)Zewnętrznie Ares bije wszystko o głowę (szczególnie pod brandem UMAREXA z oznaczeniami HK- na gunfire są dostępne) , Cyma ma opinię ,że ma mocne bebechy(możliwe nawet ,że lekko mocniejsze-nie wiem nie miałem). 3)Blowback można wyłączyć w jakieś 2 minuty robiąc to pierwszy raz ,30 sekund drugi , Jak zobaczysz jak to działa , to sam stwierdzisz ,że nic raczej to nie uszkodzi. Jedyną szkodą jest wycięcie na ten blowback w szkielecie , jednak wydaje mi się ,że jest na tyle mocny ,że wytrzyma dużo:).Niestandardowe części to szkielet , płytka selektora (tutaj nie mam pewności), zamiast standardowych styków jest patent , który można kupić w sklepie elektrycznym za ~2zł, reszta zgodna ze standardem łącznie z dyszą i komorą 4)bardzo podobnie w stocku wypadają , odliczając frajdę z blow backa w Aresie (ale to jak kto lubi). Edited August 14, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Nie wypowiem się na tematy techniczne i wytrzymałości, bo nigdy nie miałem M-ki (poza M14 Veteran, ale to nie zalicza się do rodziny M-ek). Od dawna używam G36 [JG] - bezawaryjnie, a ARES bije ją na głowę... Natomiast jeśli chodzi o estetykę - G36 jest piękne, :maniak_OK: a na widok M-ki dostaję odruchu after day... :maniak_jezyk: Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 (edited) Dla kogo piękne dla tego piękne Ja jak bym miał możliwość to bym sprzedał w chol**ę tego Aresa i kupił sobie Kałasza :icon_biggrin: Jednak fakt faktem że od ponad roku mi bezawaryjnie służy. BB może i da się wyłączyć jednak mi się on podoba z resztą i tak strzelam najczęściej na ogniu pojedynczym; Przy ogniu ciągłym zamek nie wykonuje pełnego cyklu tj. zamek zatrzymuje się w różnych pozycjach jednak tak jak mówiłem bardzo rzadko używam ognia ciągłego więc mi to nie przeszkadza. Zewnętrznie jest bardzo ładnie wykonany tj. nie ma żadnych nadlewek, nierówności itp. Blot Catch jest tylko inny niż normalnie. Normalnie aby zatrzymać zamek w tylnym położeniu wystarczy go odciągnąć do tyłu i tą rączką przycisnąć na dół, a w aresie jest tak że zamek odciągamy do tyłu i przy spuście mamy taki pstryczek który wciskamy i zamek zostaje w tyle i możemy sobie spokojnie wyregulować Hopka. Edited August 15, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts