Mateusz2012 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Witam posiadam replike G36 wersja K firmy JG a więc mam taki oto problem.Czasami moja replika się zacina więc sprawdziłem czy tłok jest w tylnym położeniu otóż wcale nie był w dobrym miejscu.Rozkręciłem rączkę aby dostać się do silnika ruszyłem nim troche i wtedy replika znowu strzelała tylko że problem w tym że to się powtaża dosyć często. Quote Link to post Share on other sites
Mateusz2012 Posted August 19, 2012 Author Report Share Posted August 19, 2012 Niewiem naprawde co robić tłok jest w dobrym położeniu po przesunięciu lekko silnika replika strzela po wystrzeleniu około 20 kulek znowu to samo Pomocy! Quote Link to post Share on other sites
Skinn3r Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Co znaczy "po przesunięciu silnika"? Masz dobrze dokręcony silnik, tak w ogóle? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz2012 Posted August 20, 2012 Author Report Share Posted August 20, 2012 (edited) Dokręcałem silnik imbusem a po przesunięciu znaczy że:lekko przesunołem w lewo śrubokrętem ten silnik Edited August 20, 2012 by Mateusz2012 Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Mój kumpel właśnie ma to samo.. Wymienił tłok i sprężyne, wypodkładkował, i nasmarował wszystko, jak na razie chodzi dobrze po wystrzeleniu około 150 kulek wziął się za zmianę gumki hop up, i wtedy zakładając spowrotem komora hop up mu się połamała, więc jak na razie ocenić nie można czy wszystko działa, ale zaraz po wykonaniu tych czynności replika działała świetnie wystrzeliwując cały mid cap :) Quote Link to post Share on other sites
Mateusz2012 Posted August 20, 2012 Author Report Share Posted August 20, 2012 No cóż dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Skinn3r Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Jak masz jeszcze gwarancję to wyślij do serwisu, a jak nie masz, to poszukaj jakiegoś serwisanta i się dogadaj czy by Ci nie zrobił :) Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Mój kumpel właśnie ma to samo.. Wymienił tłok i sprężyne, wypodkładkował, i nasmarował wszystko, jak na razie chodzi dobrze po wystrzeleniu około 150 kulek wziął się za zmianę gumki hop up, i wtedy zakładając spowrotem komora hop up mu się połamała, więc jak na razie ocenić nie można czy wszystko działa, ale zaraz po wykonaniu tych czynności replika działała świetnie wystrzeliwując cały mid cap :icon_smile: Jak można połamać komorę w giecie ? :icon_eek: Też mam giete od jg i kable wychodzące od GB zaczynają się psuć tak jak u mojego kolegi więc warto prędzej czy póżniej wymienić Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Normalnie. Zaczepy trzymające komorę w atrapie bloku gazowego się łamią. Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 I wystarczy wyciąć 2 wąskie paski z starej karty bankomatowej i przykleić je do komory od strony GB żeby ją zdystansowało i można cieszyć się dalej strzelającą repliką ;] Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Ja użyłem dyskietki 3,5". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts