pankiss Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Witam, jestem tu nowy wiec nie wiem gdzie dodać mój post - adminie jesli w złym miejscu to robie - prosze przenieś go w odpowiednie miejsce. Ok a teraz do rzeczy.. Mam problem z moim Ak74 - problem wygląda tak: Ak strzelał idealnie, nic mu się nie działo i nagle przestał - gearbox blokuje się o ostatniej fazie.. Bateria naładowana na full, nie był tuningowany - jak go otwierałem to sciągałem blombę (ak po gwarancji) Nie mam pojęcia co się dziej.. Prosze o pomoc - pankiss. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 (edited) Na jakiejś zębatce jest za dużo podkładek , wywal podkładki i zobacz czy nadal będzie się zacinać. Co Ty tym śrubokrętem robisz? Edited August 21, 2012 by gewer12 Quote Link to post Share on other sites
pankiss Posted August 21, 2012 Author Report Share Posted August 21, 2012 Nie ma wgl tam podkładek.. na chama dociągam bębenek do tyłu by przeskoczył i wtedy mozna znow strzelić kilka razy ale znów się zacina.. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Silnik nie ma siły naciągnąć sprężyny. Spróbuj pozbyć się systemu Blow-back, to w APS'ach siada. On może coś blokować. Ewentualnie spróbuj na innym silniku/ baterii. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 A najlepiej oddaj komuś kto się na tym zna... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Mocniej nasmaruj ostatni ząb tłoka. Dokup i pozakładaj podkładki. Może milej pracować. Albo oddaj komuś, kto się na tym zna, jak napisał Kuba :P Quote Link to post Share on other sites
pankiss Posted August 22, 2012 Author Report Share Posted August 22, 2012 W mojej okolicy cieżko o kogoś kto się na tym zna.. mam baterie 8.4v a druga 10.8V i na obu chodził.. Co do podkładek to będe musiał zamówić i się pobawic tym.. B-B działa prawidłowo chodzi leciutko i nic nie blokuje go ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts