PlanB Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Witam. Chciałbym zmienić front w mojej giecie. Mam tą replikę : http://gunfire.pl/product-pol-1152191813-JG0938.html . Mam problem, ponieważ na dole frontu nie ma ma ris'a. A chciałbym http://redberet.pl/p/62/1152202304/jg-hk-g36-g608-3--g36-repliki-elektryczne-repliki-asg.html taki front. Tylko czy jest gdzieś sam front. I czy jest on szerszy ,dłuższy albo coś? i Czy będzie pasować do mojej repliki? Bo chodzi mi tylko o tego ris'a. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 Na pierwszy rzut oka widać, że różnią się długością. Mocowanie pasuje, ale będzie to śmiesznie wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
iwo303 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 pasowac będzie ale ja bym predzej kupił cały front ris aż tak dziwnie wyglądać nie będzie, zalęzy co chcesz osiągnąć. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Jak chcesz szyny RIS to dokup je po prostu.Front różni się chyba niewiele kształtem (oprócz długości),ale rozmiary są podobne. Poza tym chyba nie wiesz jaką masz replikę. W nazwie tematu wpisałeś G36C ;) Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 23, 2012 Author Report Share Posted August 23, 2012 Wiem. Sory mały błąd :D. Ale co do risów. To jak je doczepie? Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Wystarczy dokupić szyne i przykręcić. Po co kupować cały front, tym bardziej, że ten w wersji K jest krótszy i odsłonisz jeszcze większą część lufy, co będzie wyglądać raczej nieciekawie. Znajdź risa, kup i przykręć. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Wiem. Sory mały błąd :icon_biggrin:. Ale co do risów. To jak je doczepie? Kupujesz np. http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=4922&name=BFT_-_Szyny_RIS_do_G36_-_Krotkie_x_3 (ja sobie ostatnio takie kupiłem do G36 C) i po bokach masz takie dziureczki i na dole też powinny być. Sprawdź lepiej. Tam wkręcasz śruby i po problemie (ja zrobiłem to wkrętarką dla wygody bo nie mogłem znaleźć imbusów moich). Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 On ma długą gietę, a takowa nie posiada otworów pod montaż szyn RIS. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 23, 2012 Author Report Share Posted August 23, 2012 (edited) Jedyne co znalazłem to http://gunfire.pl/pr...RIS-do-G36.html i na blacsword'dzie. Ale To jest na śruby. A ja nie mogę dokręcić na śruby no bo nie ma jak. Jedyny pomysł jaki mi przychodzi to taśma. Ale to będzie wyglądać wiadomo jak... Edit: teraz zobaczyłem dopiero odpowiedź OFF. No właśnie jest problem że ja nie mam tego jak przykręcić! Edited August 23, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 On ma długą gietę, a takowa nie posiada otworów pod montaż szyn RIS. Można to rozwiązać ;) Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 (edited) Można to rozwiązać :icon_wink: ja też tak uważam może to prowizorycznie zabrzmi, ale na razie mi do głowy przychodzi taki pomysł, żeby wewnątrz osłony przykleić jakimś mocnym klejem kawał plastiku w którym wywierci się dziury na śruby do risa Edited August 23, 2012 by Leonidas39 Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 23, 2012 Author Report Share Posted August 23, 2012 haha profesjonalna samoróbka. Chyba sobie odpuszczę ten chwyt przedni :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Zmienić front na coś krótszego ew. kupić orisowany (jeśli są takie długie). Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 23, 2012 Author Report Share Posted August 23, 2012 Zmienić front na coś krótszego ew. kupić orisowany (jeśli są takie długie). Niestety wątpię żeby był frony orisowany z taką długością. Przynajmniej nigdy nie widziałem. No a wymieniać lufę zewnętrzną,wewnętrzną dla 1 risa chyba mija sie z celem. Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 haha profesjonalna samoróbka. Chyba sobie odpuszczę ten chwyt przedni :icon_cry: jakoś trza se czasem radzić ;) Quote Link to post Share on other sites
iwo303 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Można w froncie wywiercić dziurki i dać po drugiej stronie blaszkę i na śrubki z nakrętką, lub nie jestem pewien ale długa gieta chyba od spodu ma takie dziury to może te rissy co do chwytów moe można zamontować. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 http://www.airsoftforum.com/board/lofiversion/index.php/t163803.html na 1 zdjęciu widać że nie ma risa. A na 3 już jest. A prawie taka sama replika. I żadnych klejów itd. Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 http://www.airsoftfo...hp/t163803.html na 1 zdjęciu widać że nie ma risa. A na 3 już jest. A prawie taka sama replika. I żadnych klejów itd. podejrzewam, że zrobił coś w tym stylu co pisałem Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Skoro na dole jest taka ilość otworów, to chyba można dać nakrętkę i podkładki, co by złapało śrubkę z drugiej strony, i przykręcić RIS'a Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Skoro na dole jest taka ilość otworów, to chyba można dać nakrętkę i podkładki, co by złapało śrubkę z drugiej strony, i przykręcić RIS'a nie pomyślałem, nakrętki to świetny pomysł. przytrzymają z drugiej strony, a śruby przejdą przez otwory w uchwycie. w takim razie PlanB, ja uważam, że problem masz rozwiązany Edited August 24, 2012 by Leonidas39 Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Ale to mogę gdzieś to kupić czy to też ma być samoróbka? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 kupujesz sobie szyny RIS, dowolne jakie chcesz - mogą być te które były podane w temacie. Jedyną "samoróbkową częścią, jest mocowanie - śruby przechodzą przez te otwory i z drugiej strony dajesz podkładkę i nakrętki. Tyle. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Dobra mam. Znalazłem dwa stare risy. Plastikowe. Od jakiejś tam repliki. ale jest problem. Nie mogę się dostać do przedniej podkładki bo w cholerę mało miejsca jest. I żeby dać zakrętkę jest prawie nie możliwe. Nawet przy samym początku frontu. Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Dobra mam. Znalazłem dwa stare risy. Plastikowe. Od jakiejś tam repliki. ale jest problem. Nie mogę się dostać do przedniej podkładki bo w cholerę mało miejsca jest. I żeby dać zakrętkę jest prawie nie możliwe. Nawet przy samym początku frontu. potrzebujesz znaleźć dłuższe śrubki Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 (edited) no właśnie muszę znaleźć dobre śrubki Edited August 24, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts