Skin Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Witam jak w temacie jaką ładowarkę i baterię wybrać do g36k Aresa? Pozdrawiam i dziękuję za odp. Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Na forum jest dużo tematów i ludzi którzy Ci pomogą. http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search§ion=search&do=search&fromsearch=1&search_term=bateria%20g36 http://forum.wmasg.pl/forum/314-rodzina-g3g36/ Quote Link to post Share on other sites
Skin Posted August 23, 2012 Author Report Share Posted August 23, 2012 Przejrzałem już te tematy ale nie wiem co wybrać żeby spasowało (w g36k jest mało miejsca na baterie). Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Zależy też jaką chcesz mieć baterię - niklową czy litową. I ważne jest jaką masz wtyczke w replice Ja polecam litowe. Na pewno idealnie będzie Ci leżeć to. Nie jest to jednak bateria jakiejś wyższej klasy, ale na asg powinna wystarczyć. Pojemność też ma taką sobie, ale zawsze możesz dokupić drugą, a LiPo i tak na dłużej powinno starczać w porównaniu do niklowych (nie wiem na ile znasz się na batkach, więc nie będę się rozpisywał). Powinna wystarczyć mimo wszystko. Możesz też szukać innych baterii, i innych litowych, jednak ciężko jest wpasować coś do giety. To może też jakoś się upchnie. Ja używam Turnigy 7,4V 2200mAh 2S - nie wchodzi mi pin i bateria jest bardzo uciśnięta. Ewentualnie tez może to, ale ponoc też ciężko wchodzi. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Skin, zwymiaruj miejsce w chwycie przednim. Będzie znacznie łatwiej szukać baterii. Przede wszystkim dokładnie zwymiaruj szerokość i wysokość. Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Skin, zwymiaruj miejsce w chwycie przednim. Będzie znacznie łatwiej szukać baterii. Przede wszystkim dokładnie zwymiaruj szerokość i wysokość. Dokładnie. Musisz się jeszcze liczyć z tym, że sprzedający podają czasem o milimetr, dwa, większy rozmiar baterii ze względu na folię, która ją pokrywa. Podałem kiedyś na forum wymiary batki która powinna wejść do G36CV Umarex/Ares, czyli u Ciebie zmieni się tylko jej długość. Tu masz link http://forum.wmasg.pl/topic/119967-ares-seria-g36-blow-back/page__st__40#entry1712126 Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Dorzucę tylko tyle, że darujcie sobie wszelakie pakiety ze znaczkiem "asg" (poza Turnigy nano-tech airsoft), są to pakiety (zazwyczaj) kiepskiej jakości w zawyżonych cenach. Tak samo nie ma co się pchać w pakiety 1000mAh 15C - za mała wydajność i za mała pojemność, obie tak +/- dwukrotnie. 1800mAh/25C przynajmniej, żeby pakiet nie padł zajechany po czterokrotnie mniejszej liczbie cykli, niż w danych technicznych. Edited August 24, 2012 by Akkenoth Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Dorzucę tylko tyle, że darujcie sobie wszelakie pakiety ze znaczkiem "asg" (poza Turnigy nano-tech airsoft), są to pakiety (zazwyczaj) kiepskiej jakości w zawyżonych cenach. Tak samo nie ma co się pchać w pakiety 1000mAh 15C - za mała wydajność i za mała pojemność, obie tak +/- dwukrotnie. 1800mAh/25C przynajmniej, żeby pakiet nie padł zajechany po czterokrotnie mniejszej liczbie cykli, niż w danych technicznych. Wiadomo, ale modelarskie za zwyczaj mają takie wymiary, że ciężko je wepchnąć do giety (niezależnie od pojemności zawsze są za szerokie). Mi zależało na modelarskiej i teraz pin nie wchodzi. Ludzie używają tych lipo, o których pisałeś i w przypadku asg nie jest tak źle, więc jeśli ktoś jest zmuszony z różnych przyczyn do ich kupna to nie ma innego wyboru. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts