Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Bateria i ładowarka do g36k Ares

Recommended Posts

Zależy też jaką chcesz mieć baterię - niklową czy litową. I ważne jest jaką masz wtyczke w replice

Ja polecam litowe. Na pewno idealnie będzie Ci leżeć to. Nie jest to jednak bateria jakiejś wyższej klasy, ale na asg powinna wystarczyć. Pojemność też ma taką sobie, ale zawsze możesz dokupić drugą, a LiPo i tak na dłużej powinno starczać w porównaniu do niklowych (nie wiem na ile znasz się na batkach, więc nie będę się rozpisywał). Powinna wystarczyć mimo wszystko.

Możesz też szukać innych baterii, i innych litowych, jednak ciężko jest wpasować coś do giety. To może też jakoś się upchnie. Ja używam Turnigy 7,4V 2200mAh 2S - nie wchodzi mi pin i bateria jest bardzo uciśnięta. Ewentualnie tez może to, ale ponoc też ciężko wchodzi.

Skin, zwymiaruj miejsce w chwycie przednim. Będzie znacznie łatwiej szukać baterii. Przede wszystkim dokładnie zwymiaruj szerokość i wysokość.

Dokładnie. Musisz się jeszcze liczyć z tym, że sprzedający podają czasem o milimetr, dwa, większy rozmiar baterii ze względu na folię, która ją pokrywa. Podałem kiedyś na forum wymiary batki która powinna wejść do G36CV Umarex/Ares, czyli u Ciebie zmieni się tylko jej długość. Tu masz link http://forum.wmasg.pl/topic/119967-ares-seria-g36-blow-back/page__st__40#entry1712126

Dorzucę tylko tyle, że darujcie sobie wszelakie pakiety ze znaczkiem "asg" (poza Turnigy nano-tech airsoft), są to pakiety (zazwyczaj) kiepskiej jakości w zawyżonych cenach.

Tak samo nie ma co się pchać w pakiety 1000mAh 15C - za mała wydajność i za mała pojemność, obie tak +/- dwukrotnie. 1800mAh/25C przynajmniej, żeby pakiet nie padł zajechany po czterokrotnie mniejszej liczbie cykli, niż w danych technicznych.

Edited by Akkenoth

Dorzucę tylko tyle, że darujcie sobie wszelakie pakiety ze znaczkiem "asg" (poza Turnigy nano-tech airsoft), są to pakiety (zazwyczaj) kiepskiej jakości w zawyżonych cenach.

Tak samo nie ma co się pchać w pakiety 1000mAh 15C - za mała wydajność i za mała pojemność, obie tak +/- dwukrotnie. 1800mAh/25C przynajmniej, żeby pakiet nie padł zajechany po czterokrotnie mniejszej liczbie cykli, niż w danych technicznych.

Wiadomo, ale modelarskie za zwyczaj mają takie wymiary, że ciężko je wepchnąć do giety (niezależnie od pojemności zawsze są za szerokie). Mi zależało na modelarskiej i teraz pin nie wchodzi. Ludzie używają tych lipo, o których pisałeś i w przypadku asg nie jest tak źle, więc jeśli ktoś jest zmuszony z różnych przyczyn do ich kupna to nie ma innego wyboru.