Dziamdzia Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Wiele czytałem na temat replik i walk asg ale nigdy nie miałem kontaktu na żywo . Strzelałem kilkarazy z paru karabinków ale myśle o własnej replice . Jak w tytule tematu moim nie tyle problemem co niewygodnością jest to że jestem mańkutem .Już kiedyś myślałem o kupieniu repliki ale czasowo to przeminęło . Ostatnio przeglądałem gunfire.pl i naszłą mnie ochota na kupno repliki . Głównie chodzi mi o m4 . Mógłby ktoś mi coś doradzić bo jestem niedoświadczony i nie chcę się zniechęcić . Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Obojętnie jaka replika, byleby miała przełącznik trybu ognia po obu stronach. Niestety kałachy odpadają. Na szczęście strzelamy kulkami, nie nabojami i oparzenie rozgrzaną łuską nam nie grozi, więc strona po której jest okno wyrzutu łusek nie ma znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Niby tak , ale głupio zmieniać ręce albo je wyginać żeby zmienić magazynek albo tryb ognia . Edited August 24, 2012 by Dziamdzia Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 No to napisałem przeca, żeby brać taki co ma po OBU stronach przełącznik trybu ognia i "zwalniacz" magazynka ;) Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Właśnie dlatego pytam czy ktoś może coś polecić ? Bo lece po necie a z replikami średnio . Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Może jakiś g36, w sumie scar ma też selektor ognia po obu stronach. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 No właśnie, jeszcze ważna rzecz - ile możesz pieniążków przeznaczyć na replikę? Quote Link to post Share on other sites
wasyl616 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Także jestem leworęczny, i z obsługą kałasza nie miałem problemów. Trzymaj prawą rękę na magu, a z selektorem nie będzie problemu :). Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Odpowiem tak , do 500 złoty , ale tańszym nie pogardze . Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Sam jestem leworęczny i biegam z M4 i nic mi nie przeszkadza jakoś : ) Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Mój kolega ma kałacha, a też jest leworęczny, nawet wygodniej z selektorem. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Wszystko fajnie , ale ma ktoś jakąś propozycje bo ja latam i latam i nic nie wpadło w oko Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Hmmm. To w tym zakresie jakaś gieta lub kałach (sam musisz poszukać). Jednakże mam znajomych mańkutów i z obsługą żadnych giwer problemów nie mają, więc... Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 G przejrzałem , jg średnie cm lepsza ale celownik szturmowy mi nie pasuje . ak patrzyłem na cm028 ale te kolby są takie sobie . Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Jestem leworęczny i biegam z M14, G36k i Benelli M3. Nie miałem żadnych problemów z obsługą jakiejkolwiek repliki którą miałem w łapach. Jeśli koniecznie jest potrzebne coś specjalnie przystosowane dla leworęcznych to ... AUG. O selektor nie ma co się martwić :icon_smile: zmiana magów prosta jak ... :icon_wink:. AK bardzo łatwo obsługiwać lewą ręką więc jeśli Ci się podoba to bierz kałacha. Pozdrawiam. Edziu: W G36 nie używam selektora przystosowanego dla lewusów ;) po prostu jest mi zbędny. Edited August 24, 2012 by xenon500 Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Chodzi mi głównie o replike m4 lub któregoś członka z rodziny . Kałach mi się ostatnio nie podoba . Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Z m4 mogło by być troszkę trudniej... Ale czemu nie, do wszystkiego idzie się przyzwyczaić i nauczyć się z tego korzystać. Może pomyśl nad scarem. Bo emki chyba nie mają obustronnych selektorów(większość nie ma ale coś mi po głowie chodzi tylko nie pamiętam już czy była emka z obustronnym czy nie ...) Edit: Po głowie chyba chodziło KAC PDW. Edited August 24, 2012 by xenon500 Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 W okolicy 500 zł rozważ p90 jeśli ci się podoba o emkę w granicach 500 zł trudno a co dopiero w podwójnym selektorem. Quote Link to post Share on other sites
dreyko Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 KAC PDW z Boyi - selektor po obu stronach i jest z rodziny M4. Używke znajdziesz do 500zł. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 KAC PDW z Boyi - selektor po obu stronach i jest z rodziny M4. Używke znajdziesz do 500zł. Początkującemu polecasz replikę z BOYiowskim v.2. Gratulacje. Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Myślę teraz że głównym celem będzie m4 a nie moja leworęczność , znalazłem kilka emek i prosze o opinie : http://gunfire.pl/product-pol-1152194765-Replika-karabinka-A-K-R16-Sportline.html http://gunfire.pl/product-pol-1152194409-M4A1-BI-3281-Metalowy-Gear-Box-.html http://gunfire.pl/product-pol-1152194761-Replika-karabinka-szturmowego-AK-4RIS.html na zbrojowni G&G combat machine i pytanko troche odalone http://gunfire.pl/product-pol-1152189528-JG0448A.html warto ? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Albo Aug, albo Mka z G&G. Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 (edited) Ja również jestem leworęczny i obsługa zarówno kałacha, jak i M16 nie nastarcza mi problemów. Jedynie mi się niewygodnie przeładowuje czterotakty ze względu na tą leworęczność. Edited August 24, 2012 by Jaszcząb Quote Link to post Share on other sites
Dziamdzia Posted August 24, 2012 Author Report Share Posted August 24, 2012 Tylko jest jeden mały problem z tą mką od G&G ona jest na zbrojownia.com.pl a ja mam zamiar wszystkie zkupy zrobić na gunfire.pl Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Jestem leworęczny. Strzelam z prawej ręki. jest mi dużo łatwiej. Silniejsza lewa ręka trzyma za front karabinu, który jest ciężki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts