Korkoran Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Witam, Po dokonaniu kilku zmian w Gearboxie mojej Giety pojawił się pewien problem. Otóż kiedy wszystko sklecę do kupy to przy pierwszym strzale dysza odsuwa się mniej więcej do połowy (co widać na zdjęciu poniżej) po czym cały mechanizm blokuje się tj. dysza zostaje w swoim położeniu, a przy ponownym naciśnięciu spustu daje usłyszeć się tylko "pykanie". Mechanizm odblokowuje się dopiero przy rozkręceniu GB - wtedy dysza wraca na swoje miejsce. Nie wiem czym to może być spowodowane i byłbym wdzięczny za wszelką pomoc. Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 jakich zmian dokonałeś? sprawdź podkładkowanie i styki Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Zmieniłem sprężynę + zestaw bore-up. To raczej nie podkładki bo zębatek dużo nie ruszałem, ale sprawdzę na wszelki wypadek. O jakie styki chodzi? elektryczne? To chyba nie to bo sam silnik kręci normalnie. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 styki w kostce stykowej jeśli pokryły się czarnym nalotem to przeczyść je drobnym papierem ściernym blaszki też jeśli nie pomoże wymień sprężynę na poprzednią i napisz wtedy czy coś pomogło Quote Link to post Share on other sites
YodaSan Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 (edited) Dziwne, ale sprawdź czy przypadkiem popychacz dyszy, nie jest dociśnięty za bardzo do szkieletu gb, zestawy bore mają trochę wieksze cylindry i może to jest problemem. Chociaż wtedy tłok i tak powinien normalnie pracować bez jakiegoś "pykania", ale wydaje mi się, że przyczyną jest właśnie cylinder od bore, miałem podobną sytuację w G36 z borkiem guardera ( a po cylindrze poznaję, że to ta sama firma?) Edited August 26, 2012 by YodaSan Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 (edited) Jaką sprężynę wrzuciłeś do środka i jakiego pakietu używasz?Prawdopodobnie masz za słabą batkę,żeby tą sprężynę uciągnął.Drugi problem jest taki,że Silniki CA są słabe,i mają problemy z uciąganiem mocnych sprężyn.Możliwe jest również,że sprężyna jest za długa(np sp130 guardera),i konieczne jest wywalenie jednego łożyska jeżeli masz 2. Edited August 26, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Nicknitro to może być to. Batke mam VBpower 8,4V 3300Mah (trochę za słaba, ale strzał na semi chyba powinna oddać nie :)). A Sprężyna to dokładnie sp130 Guardera + Guarderowski bore-up w którym w głowicy tłoka jest takie ułożenie: blaszka, łożysko, blaszka. Co powinienem w takim razie wywalić, żeby to zaczęło działać? Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted August 26, 2012 Author Report Share Posted August 26, 2012 Przepraszam za post pod postem, ale opcja edycji zniknęła/ nie mogę jej znaleźć. Po wywaleniu jednej obręczy GB zaczął działać... prawie. Mianowicie przy pierwszym naciśnięciu spustu dysza odsuwa się, a przy drugim następuje podwójny strzał. Lepiej przedstawi to poniższy filmik: . Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu i tego problemu - szczególnie, że już udało się pójść troszkę dalej :). Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 (edited) dlaczego nie potrzymasz spustu dłużej? tylko go tak szarpiesz ? anti rewers działa?? bo mam wrażenie że nie wykonuje pełnego cyklu i się cofa [mam wrażęnie żę nie słychać strzałów w 2 połowie filmu] Edited August 26, 2012 by mk8539020 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Wypodkładkuj zębatki bo aż w uszy kłuje. I trzymaj ten spustu do oddania pełnego cyklu a nie w połowie przerywasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts