Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 CA - blokujący się mechanizm

Recommended Posts

Witam,

Po dokonaniu kilku zmian w Gearboxie mojej Giety pojawił się pewien problem. Otóż kiedy wszystko sklecę do kupy to przy pierwszym strzale dysza odsuwa się mniej więcej do połowy (co widać na zdjęciu poniżej) po czym cały mechanizm blokuje się tj. dysza zostaje w swoim położeniu, a przy ponownym naciśnięciu spustu daje usłyszeć się tylko "pykanie". Mechanizm odblokowuje się dopiero przy rozkręceniu GB - wtedy dysza wraca na swoje miejsce. Nie wiem czym to może być spowodowane i byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.

20120826175017.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Dziwne, ale sprawdź czy przypadkiem popychacz dyszy, nie jest dociśnięty za bardzo do szkieletu gb, zestawy bore mają trochę wieksze cylindry i może to jest problemem. Chociaż wtedy tłok i tak powinien normalnie pracować bez jakiegoś "pykania", ale wydaje mi się, że przyczyną jest właśnie cylinder od bore, miałem podobną sytuację w G36 z borkiem guardera ( a po cylindrze poznaję, że to ta sama firma?)

Edited by YodaSan

Jaką sprężynę wrzuciłeś do środka i jakiego pakietu używasz?Prawdopodobnie masz za słabą batkę,żeby tą sprężynę uciągnął.Drugi problem jest taki,że Silniki CA są słabe,i mają problemy z uciąganiem mocnych sprężyn.Możliwe jest również,że sprężyna jest za długa(np sp130 guardera),i konieczne jest wywalenie jednego łożyska jeżeli masz 2.

Edited by nicknitro

Nicknitro to może być to. Batke mam VBpower 8,4V 3300Mah (trochę za słaba, ale strzał na semi chyba powinna oddać nie :)). A Sprężyna to dokładnie sp130 Guardera + Guarderowski bore-up w którym w głowicy tłoka jest takie ułożenie: blaszka, łożysko, blaszka. Co powinienem w takim razie wywalić, żeby to zaczęło działać?

Przepraszam za post pod postem, ale opcja edycji zniknęła/ nie mogę jej znaleźć. Po wywaleniu jednej obręczy GB zaczął działać... prawie. Mianowicie przy pierwszym naciśnięciu spustu dysza odsuwa się, a przy drugim następuje podwójny strzał. Lepiej przedstawi to poniższy filmik:

. Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu i tego problemu - szczególnie, że już udało się pójść troszkę dalej :).