ST1TCH Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Czołem, po ostatniej przygodzie nadszedł czas na wymianę wizjera w modelu Sabre Advanced. Problem dotyczy usiłowania wyjęcia starego wizjera z oprawek, z racji iż siedzi bardzo pewnie nie mogę go wyciągnąć, instrukcja nie jest zbyt pomocna bo mówi mniej więcej "chwyć tu i tu i rozdziel", google też nie pomaga. Prośba do użytkowników tego sprzętu o cenne porady w tej kwestii, gdyż nie chcę się rozstawać z tymi okularami. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Niutona przyłóż - mocowanie jest na wcisk i po prostu trzeba pokonać opór materii. Proponuję ciągnąć w górę za oprawkę od strony zawiasu, kierując siłę w do środka wizjera "po łuku". Da się. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 Dzięki, mam nadzieję, że jest to przypadek opisywany z własnego doświadczenia i spróbuję, jak by coś poszło nie tak, nie omieszkam zasięgnąć dalszej opinii. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Nie pisałem z włąsnego doświadczenia. Babcia mi mówiła, że tak wymienia szybę w swoich. :P Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 Czasami na prawdę mam wątpliwości, co robię na tym forum i co mną kieruje... Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Ja też nie wiem, co Tobą kieruje. Jeżeli Ty wypowiadasz się w jakichś tematach, udzielając porad nie na podstawie własnych doświadczeń, to Twój problem, ale nie przenoś tego na innych, dobrze? Pytasz - odpowiadam, a nie mam w zwyczaju udzielać porad w sprawach, których sam nie przerabiałem. Rzuciłeś głupim tekstem, to i dostałęś głupią odpowiedź. Proste? A, i "naprawdę" piszemy łącznie. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 (edited) W większości tych tematów w których się udzielałem, opierałem się na własnym doświadczeniu, reszta to logiczne rozumowanie... zaraz zostanę posądzony o hipokryzję ale zawczasu powiem, iż nie ma dalszej potrzeby kontynuacji tematu. Edited August 30, 2012 by ST1TCH Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts