kkwojcik Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Witam czy G36 od JG nadaje się do budynku względem fps itp?? chodzi mi o typ taki jak tu http://zbrojownia.li...products_id=458 Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Tak nadaje sie. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Wszystko zależy od limitów fps w Twoim środowisku. U mnie jest to około 350fps więc jak dla mnie spoko, ale poczytaj trochę forum w dziale dotyczącym Twojego województwa. PS. Zazwyczaj przed zlotami, manewrami itd. organizator podaje limity fps. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Najczęściej ograniczenie FPS do CQB wynosi ~360FPS, więc nadaje się. Quote Link to post Share on other sites
kkwojcik Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 a jaki jest maksymalny zasięg tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Ciężko jednoznacznie powiedzieć bo różnie to bywa z chińskimi replikami, wymień koniecznie na starcie gumke HU i nie oszczędzaj szczególnie na kulkach a zasięg powinien być przyzwoity. Quote Link to post Share on other sites
sliwa240 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 testowałem swoja to przy stokowej gumce to max 45m potem to juz tylko lobem ;D Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Mówisz oczywiście o maksymalnym zasięgu,a nie skutecznym nie? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 (edited) Moim zdaniem nie nadaje się. Po pierwsze coraz cząstrze ograniczenie to 350 fps i słusznie. Po drugie, po uszczelnieniu i zmianie gumki prędkość wylotowa wzrośnie. Przykład: Mam MP5J [JG] w stoku 360 fps i taki pomiar pokazało chrono na strzelance. ostatnio zacięła się, więc oddałem @Kosie do naprawy. Po uszczelnieniu replika osiąga 380-390 fps, więc "odpada" z CQB. Można przypuszczać, że podobnie będzie z G36C, więc pozostaje wymiana sprężyny na słabszą. Ale ja się na technice nie znam, więc niech się wypowiedzą mądrzejsi. :icon_mrgreen: Ps Maksymalny zasięg w CQB, gdzie odległości strzału są niewiekie, ma drugorzędne znaczenie, więc nie ma co zaprzątać sobie tym głowę. Edited August 31, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
kkwojcik Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 a CQB to strzelanka tylko w budynku czy budynek i jego otoczenie??? Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Strzelanką 'cqb' można nazwać akcję np. zdobycia budynku. Więc otoczenie też, ale główna walka rozgrywa się w budynku. Quote Link to post Share on other sites
kkwojcik Posted August 31, 2012 Author Report Share Posted August 31, 2012 ok dzieki wszystkim Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts