SlayerPOL Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Witam, kupiłem niedawno replikę (metalowa M4 boyi s-system) i zastanawiam się jaka bateria będzie odpowiednia. Czytałem że źle dobrana bateria może zepsuć GB. Wystarczy bateria Ni-Cd 8.4 v 1500mAh czy coś mocniejszego np. 9.6 V 2000mAh ? Quote Link to post Share on other sites
jotosha Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Do stocka starczy dobra 8,4. Jesli kupilbys 9,6v mialbys problem z upchaniem jej we froncie(ja tak mialem przy zestawieniu paluszkow 3,3,2) Lipo 7,4v tez by bylo ok. 11,1v odradzam bo wyplujesz tlok. Quote Link to post Share on other sites
SlayerPOL Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 (edited) ja mam zmienioną kolbę na stałą więc o miejsce się nie martwię, a jakie firmy są "godne zaufania" (firefox taki jest ? :icon_razz:) i nie mam stocka tylko uzywany i to chyba dość długo ;) Edited August 30, 2012 by SlayerPOL Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 (edited) W zasadzie masz 3 możliwości: 8,4V lub 9,6V NiMh/NiCd lub w miarę mocne lipo 7,4V, nic mocniejszego nie kupuj. Najsłabszy ROF będzie na batce 8,4V, potem na 9,6V lub lipolu, w zależności jakiego lipola kupisz ale polecam jakieś od np Turnigy na allegro, nie opłaca się kupować lipoli w sklepach ASG bo są gorsze a do tego droższe. Edit. Ja bym zdecydowanie skłaniał się ku lipo 7,4V i około 20-25C bo będzie tańsze i o wiele lepsze niż NiMh/NiCd. Edited August 30, 2012 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
SlayerPOL Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 a jakie znaczenie ma iloś mAh ? im wiecej tym bateria jest wytrzymalsza ? Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Dłużej może strzelać i większy prąd podaje. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Im więcej mAh tym dłużej będzie działać na jednym ładowaniu. Polecam gościa Croto z Allegro. Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Pozwolę sobie się doczepić - Czy PPSH ARES powinna prawidłowo działać na baterii Firefox 1500mAh i 9.6 V ? Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Odnośnie tych mAh dodam tylko, że 1200mAh w lipolu nie jest równe 1200mAh w NiMh'u, lipole o tej samej pojemności trzymają dłużej napięcie i można dłużej na nich strzelać oraz ROF nie spada tak szybko. Do tego zimą słabsze NiMhy są w zasadzie bez użyteczne a lipole śmigają znakomicie. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Bierz Li-Po, skoro i tak masz kupować aq to bez sensu brać Ni-MH. Li-Po wolniej się rozładuje jeśli jest nieużywana, jest mniejszy, lżejszy, wydajniejszy, można sprawdzić ile jest naładowana(trzeba kupić miernik, ale kosztuje on mniej niż 30zł). Jedyny problem jest z tym, że nie można zbytnio rozładować Li-Po, nie mniej niż ok.3-3,2V na celę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts