Guest labedz Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Witam mój znajomy ma zamiar zacząc grać w ASG, lecz chciał by zostać snajperem ja mu oczywiście wytłumaczyłem że to nie jest taki ciekawe itp. lecz się uparł ok. więc ja mu powie działem żeby kupił sobie jakąś replike długiego karabinu szturmowego (oczywiście bez pzesady) którą da do tuningu aby miec te 600 fpsów a jak mu się nie spodoba to sobie wymieni spręzyne na słabszą, zdejmie lunete i włoży koli, dwójnóg itd. I właśnie tu jest moje pytanie jaka replika była by do tego najodpowiedniejsza, mój znajomy ma do przeznaczenia ok 1300 zł. oraz koszty tuningu czyli te 1000 złotych. Pozdrawia Łabędz. Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Emka KWA. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 A co sądzicie o AUGu od TM albo JG jako szkielet. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Po co kombinować? Kup KWA i masz po problemie. :) Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Bez wątpienia najlepszą repliką dla niego będzie M14 G&G, takie jest moje zdanie i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej :P Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Tym bardziej, że 520 FPS można mieć w G&G zmieniając tylko sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 No tak, a ewentualnie szturmówka z tego idealna... Najlepiej jakiegoś elektryka na początek, a po nabraniu doświadczenia i "ogarnięciu" może sobie zacząć zbierać na snajperkę. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 (edited) Doszwiadczenie ma jest byłym komandosem 48 godzine akcje w bośni itp. a co do kasy to nie musi zbierać :icon_smile: Ale po prostu uprzedziłem go że w asg snajper to nie tak fajnie więc woli stawiać na bezpieczeństwo i chce mieć zabezpieczenie w stylu jak nie będzie fajnie to idę sobie na szturm tylko musze wymienić spręzyne. Edited August 31, 2012 by labedz Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Czyli może wziąć m14 G&G lub m16 defendera KWA. Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Obie repliki będą podobnie dobre, choć KWA ma pancerny gearbox :D Jeśli chcesz trochę potuningować replikę to bierz śmiało KWA :D Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 A Ty wiesz jaki GB ma M14 G&G? KWA to przy nim pikuś :) Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Właśnie nie wiedziałem dlatego polecałem KWA :D W takim razie teraz zależy co mu się bardziej podoba i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 (edited) Witam mój znajomy ma zamiar zacząc grać w ASG, lecz chciał by zostać snajperem ja mu oczywiście wytłumaczyłem że to nie jest taki ciekawe itp. lecz się uparł Wiesz co. Jak znajomy jest dopiero "początkujący" to ja miałbym inną propozycję. Niech pożyczy (nie kupuje) jakąś cymę. Niech weźmie ze sobą tak z 20 kulek do magazynka midcapa i spóbuje na jakiejś jebance popolować na wroga z ustawionym single. W ramach maskowania niech sobie kupi jakieś farbki i obłoży mundur elementami siatki maskującej. Jak to wygląda jest tutaj miejscami: https://picasaweb.go...t_notification# Jak mu się nie znudzi i nie przejdzie w tryb "cyma + hicap" to może inwestować w snajperkę. Jak wybierze w końcu "hicapa" to po kilku jebankach odda cymę i kupi już świadomie takiego AEGa jaki mu będzie leżał. Zarówno mocą jak i poręcznością. Piszę w dużym uproszczeniu :icon_smile: ale myślę, że to oszczędzi trochę wydanej kasy na "pierwszy karabin" Edited August 31, 2012 by Aurendil Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Tak wygląda GB w m14 G&G http://www.asg.com.pl/Gearbox_v7_M14_szkielet_GG,p,2056.php . Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 A jak z innymi częściami? jak wsadzę do wersji soc16 wyłącznie sprężynę M130 będzie śmigało bez problemu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts