Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

pytanie dotyczące kulek

Recommended Posts

Cześc ;) czytałem na innych forach ze nie można korzystać z wystrzelonych już kulek otóż gdy strzelałem ostatnio z kolegą do tarczy te co spadly obok zbierałem były normalne okrągłe i strzelałem dalej nic nie zacinało wiem zle zrobilem ale czy nic to nie zaszkodzilo replice ?

Jeśli strzela tak jak strzelała, to nic się jej nie stało, ale nie rób tak więcej. Kulki raz już wystrzelone, nawet jeśli wyglądają w porządku, to mogą brudzić/rysować lufę, źle wpływać na gumkę hop-up, lub mieć osłabioną i zniekształconą strukturę, co m.in. może zwiększyć prawdopodobieństwo zacięć w lufie/magazynku.

EDIT:

Ogólna poprawa tego, co chciałem napisać.

Na pewno zaszkodziło!

Drobinki piasku poharatały gumkę i porysowały wnętrze lufy. Poza tym po wystrzeleniu kulka deformuje się, to że Tobie wydaje się, że jest nadal kulista, to wynik niedoskonałości ludzkich zmysłów.

To znaczy ze replika juz bedzie gorzej chodzić ?

Zmień też lufe wewnętrzną, komorę hop up, wywal używane magazynki, kup nowe. Bo przecież kulki z ziemi zbierałeś garścią i nie z piachem wsypywałeś je do magazynka.

Pogorszenie parametrów to niektórzy mają w głowie, a Ty jak podejmiesz się wymiany, na pewno zauważysz spadek objętości portfela. :icon_smile:

- A co do 'niedoskonałości ludzkich zmysłów' wypowiadać się już nie będe... :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Edited by asekrutor
(...) - A co do 'niedoskonałości ludzkich zmysłów' wypowiadać się już nie będę...

Jeśli jesteś doskonały, to gratuluję... Niestety, nie wierzę, Twoje zmysły są poniżej poziomu kota, psa, konia, a nawet jeża, a jeśli nie zdajesz sobie z tego sprawy, tym gorzej dla Ciebie i Twojego otoczenia! :sciana:

Strzelaliśmy z M4A1 RISCH-3081A.

Od razu To wyrzuć! :maniak_zle:

(...)

Będe zakupywać i tak Mossberga 500 z taiwangun bo ta M4 to takie małe gówno a nie replika.

Jedyna słuszna decyzja. :maniak_OK: