hegemon Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Czesc!! Na poczatku chcialem wszystkich powitac!! :) Teraz do rzeczy!! Jestem zainteresowany kupnem Vz 61 Scorpion firmy STTI (konkretnie tego http://military.pl/s/m/ST102.html ). Czytalem opis na wmasg.pl ale chodzilo by mi o jakies paramety, dane. Jezeli ktoś posiada ów karabinek prosze o jakis opis jak sprawuje sie w praktyce!!! Z góry Dzieki!! Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
NFZ_Mazikos Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Vz 61 Scorpion Ładna replika, jednak po pewnym czasie użytkowania z rączki pomalowanej w barwy imitujące drewno może zacząć schodzić farba... Kolba jest metalowa, jej wada jednak jest brak możliwości unieruchomienia jej w pozycji rozłorzonej (trzeba samemu dorobic zatrzaski). Musze przyznać iż STTI wykonało dobrą robote, broń jest solidna i dość dobrze niesie: strzelając kulkami 0,12 g. zasięg maksymalny to około 24 m. zasięg skuteczny około 19 m. Rewelacją jest to iż mona ją przeładowywac i z lewej i z prawej strony ! Można to robic bardoz szybko (ja po dojściu do wprawy "czyscilem" magazynek w okolo 7 sek.). Broń godna polecenia zwłaszcza dla tych którzy nie mają pieniedzy na nic większego, lub są mańkutami ( tak jak ja ). Tutaj masz wypowiedź jednego z uzytkowników na temat tej broni. A tutaj linka do całego wątku, który bezpośrednio nie jest związany ze scorpionem, ale może pomoże ci wybrać coś innego :wink: :!: LINK: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=3688...hlight=scorpion Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 Nie kupiłem tam, ale cena i zdjęcia sugerują model dystrybuowany przez STTi. To dobry model, choć raczej na ścianę. Brak Hop Upu i generalnie słabe osiągi, a także brak blokady magazynka (odwrócenie magazynka powoduje wysypanie się kulek) to podstawowe mankamenty tego modelu. Jest ładny i znacznie lepszy od modeli chińskich, ma spory tłok, ale to mimo wszystko dosyć słaby model do celów "bojowych". Magazynki są wymienne z takim modelem produkcji Tokyo Marui, niedostępnym w Polsce, który niewątpliwie jest jednym z najładniejszych i najlepiej strzelających sprężynowych Skorpionów. Ale to tak trochę OT. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
CNOS_Beo Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 Rowniez mialem Scorpiona STTI, za taka cene kupisz pistolet sprezynowy - duzo gorszy od Scorpiona. Ja go Ci polecam. Bylem szczesliwy posiadajac to malenstwo :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts