Monster1270 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Siema. Ostatnio kupiłem lufę zewn. oraz zamek firmy Guarder do Glocka 17 3 gen Tokyo Marui. Przed chwilą przyjechał kurier dał paczkę. Lufa oraz zamek wyglądają niesamowicie, tylko gdy chciałem spasować te rzeczy z moją tmką tutaj zaczyna się problem. Lufa wewnętrzna nie chce wejść do lufy zewnętrznej (tej od Guardera) oraz zamek gdy się go całego złoży nie chce wejść do końca. Można to zrobić na siłę, ale potrzeba do tego dużej siły, a gdy już się uda nie ma mowy żeby BB to pociągną. Co mam zrobić ? Odesłać te rzeczy czy coś z nimi zrobić ? P.S. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3377 i http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3379. Jest to napisane że dokładnie do mojego modelu, a nie pasuje... Co robić ? Pozdrawiam i dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Guarder do TM nie pasuje, wymagana jest robota pilnikiem. Tylko ostrożnie, bo bardzo łatwo można spie...przyć i za mocno przypiłować zamek, a wtedy już nie wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 Guarder do TM nie pasuje, wymagana jest robota pilnikiem. Tylko ostrożnie, bo bardzo łatwo można spie...przyć i za mocno przypiłować zamek, a wtedy już nie wejdzie. To dlaczego piszą że Pasuje TYLKO do Glock 17 Tokyo Marui Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 Ok lufa wlazła, teraz co jeszcze zrobić z zamkiem ? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Na youtube masz bardzo dokładny poradnik jak zainstalować taki zamek do glocka. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 Na youtube masz bardzo dokładny poradnik jak zainstalować taki zamek do glocka. A Możesz mi taki podesłać, bo ja nie mogę tego znaleźć ? Wielkie dzięki Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Oczywiście, że PASUJE. Tylko nie od kopa. To są części customowe i oczywistym jest, że się je do klamki indywidualnie dopasuje. Wątpię nawet czy filmik z YT coś da bo to są różnice dziesiątych milimetra i po prostu trzeba je dopasować, być może w innych miejscach. Jest to zabieg CELOWY- dopiłowujesz sobie sam akurat tyle, żeby chodziło gładziutko ale bez luzów. Po takim starannym montażu klamka działa cudnie a luzów nima. Zazwyczaj dopasowanie pełnej konwersji do beretty TM (zamek, szkielet, lufa zew, manipulatory, kurek, spust, listwa spustowa itp) to jakieś 8 roboczogodzin z pilniczkiem (drobnym!) i papierkiem ściernym gradacji 600 i 1000. Ale potem- poezja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts