dariusz_32 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Witam wszystkich Szukam opcji karabinu snajperskiego, sprężynowego, który ma za zadanie: - robić odpowiednio imponujące wrażenie na odwiedzających mnie koleżankach :), czyli musi być z dobrych materiałów, odpowiedzniej wagi, a w ogóle powinien być wizualnie maksymalnie zbliżony do oryginału, - w wersji stockowej powinien być bezawaryjny i nadawać się co najmniej do strzelania do tarczy na odległość jakichś 40-50m, istotne jest dla mnie skupienie, - być dobrą bazą do tunningu, czyli pownien być trwały i dostępem do części. Sprężyna musi być, żebym miał radość z przeładowywania :). Generalnie karabin ma sobie głównie wisieć na ścianie, lub służyć do strzelania do tarczy, czy puszek, a na strzelanki, jeżeli w ogóle, to dopiero po tunningu. Pytanie czy możecie coś zasugerować, w cenie np. rzędu 1500 PLN? Znalazłem coś takiego: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=10359&name=ASG_/_ARES_-_AI_AW_.338_Sniper, albo np. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=24_36&products_id=2001. Czy to się ew. nadaje? Pozdrawiam Dariusz_32 Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Witam wszystkich Szukam opcji karabinu snajperskiego, sprężynowego, który ma za zadanie: - robić odpowiednio imponujące wrażenie na odwiedzających mnie koleżankach :icon_smile:, czyli musi być z dobrych materiałów, odpowiedzniej wagi, a w ogóle powinien być wizualnie maksymalnie zbliżony do oryginału, - w wersji stockowej powinien być bezawaryjny i nadawać się co najmniej do strzelania do tarczy na odległość jakichś 40-50m, istotne jest dla mnie skupienie, - być dobrą bazą do tunningu, czyli pownien być trwały i dostępem do części. Sprężyna musi być, żebym miał radość z przeładowywania :icon_smile:. Generalnie karabin ma sobie głównie wisieć na ścianie, lub służyć do strzelania do tarczy, czy puszek, a na strzelanki, jeżeli w ogóle, to dopiero po tunningu. Pytanie czy możecie coś zasugerować, w cenie np. rzędu 1500 PLN? Znalazłem coś takiego: http://www.specshop...._AW_.338_Sniper, albo np. http://zbrojownia.li...oducts_id=2001. Czy to się ew. nadaje? Pozdrawiam Dariusz_32 Jak chcesz żeby dziewczyny majtki sciągały to kup sobie Baretta m82 ;) tylko nie wiem czy na ogumienie wyrobisz :) Quote Link to post Share on other sites
badger Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Wybrałeś dość nowe repliki, brak/mało użytkowników na forum, nie ma dedykowanych części do upgradów, nikt tego nie tuningował (a to ci dopiero) ani nawet nie opisywał wrażeń z użytkowania stocka, także ewentualne snajperstwo podlinkowanymi gnatami to obecnie niewiadoma. Wyglądać-no całkiem wyglądają jak widać, full stal+plastik. Jak lans to koniecznie musisz dokupić dwójnóg i największą dostępną lunetę -musi mieć powiększenie ponad 10x, kupę pokrytych numerkami pokrętełek od nie wiadomo czego, podświetlenie krzyża i osłonę przeciwsłoneczną :icon_wink: w ogóle co to za temat, na siłkę i jaki kurs tańca a nie owieszać ściany glutami :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
dariusz_32 Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Dzięki przyjacielu, rzeczywiście, Baretta imponująca, aż nadto. Z takim gabarytem ciężko by się było poruszać. Wolę raczej coś bardziej mobilnego. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Może jakaś lepsza snajperskaja wintowka? Real sword robi ładne swd. Quote Link to post Share on other sites
dariusz_32 Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 SWD niestety odpada, nie te klimaty :). Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 to moze jakies m14 ebr tez robi wrazenie :) Quote Link to post Share on other sites
dariusz_32 Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Moi drodzy, żeby nie przeciągać, podoba mi się AW338 Aresa. Tylko, że to, co jest w Specshopie to jest, o ile widzę, replika repliki i waży tyle, co połowa sprężynowego Aresa. Więc o ile nie macie doświadczeń z tym, co jest pod linkiem, to może ktoś wie, gdzie można Aresa za normalne pieniądze kupić? Ja znalazłem w RedWolfie, ale za sam transport i VAT zapłaciłbym fortunę. W wyszukiwarkach nie znalazłem nic innego, ale może ktoś z was zna jakiś sklep w Polsce albo chociaż w obszarze UE, gdzie ten Ares jest do dostania? Quote Link to post Share on other sites
badger Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 To aw338 na specu wygląda pociesznie z lufą .308 :icon_mrgreen: Co do wagi to jest raptem kilo lżejszy a nie ma dwójnogu ani montażu lupki. Dokupisz, dołożysz tłumik- zrobi się ciężej. I żadna baretta do ciężkiej... Quote Link to post Share on other sites
dariusz_32 Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 http://www.aresairsoft.com/aw338sp.html - 6,4 kg, na Redwolfie bez optyki 5,2 kg. I wiadomo, nie o samą wagę mi chodzi, ale o jakość materiałów. Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Ja myślę że na koleżankach to raczej innym pistoletem zrobisz wrażenie ,a nie bronią , bo się na niej tyle znają , że nie rozróżnia gdzie tył ,a gdzie przód . Osobiście bym brał Warriora bo można go najlepiej tuningować . :smile: Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Weź m249 - co jak co ale powinno zadziałać. Quote Link to post Share on other sites
dariusz_32 Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Dzięki. Może od razu D-30? Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 A zastanawiałes się nad replikami w stylu sr-25, albo psg-1? Nie są to sprężyny, ale mogą dać sporo frajdy. A i twoje dziwczynki będą miały frajdę jak je na strzelanie zabierzesz bo nie bedą się musiały z naciaganiem sprężyny męczyć :) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 SR25 lub M14 EBR. Te repliki wg. mnie robią efekt np. z kopią M3, ciekawym montażem, dwójnogiem, tłumikiem, panelami na risach i kozackim zawieszeniem. Quote Link to post Share on other sites
dariusz_32 Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 Wszystko to piękne karabiny, ale ja chcę czterotakt :). Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Ja myślę że na koleżankach to raczej innym pistoletem zrobisz wrażenie ,a nie bronią , bo się na niej tyle znają , że nie rozróżnia gdzie tył ,a gdzie przód . Osobiście bym brał Warriora bo można go najlepiej tuningować . :smile: Najlepsze jest jak biora replike do reki, a potem klada ja na ramieniu jak bazooke przy strzelaniu :) Quote Link to post Share on other sites
dade Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 hah, dokładnie. Też mnie to bawi. :D Quote Link to post Share on other sites
klimek2 Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 M14EBR + Leopold M3 lub M82A1 Chyba bardziej lansiarskich nie ma ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts