Miętus9 Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Siemka, tak se myślałem że w końcu mógł bym się spróbować z Vintowką i tak, wiem o tym że snajperka to jakieś 2500zł. Moje pytanko panowie czy ten egzemplarz http://gunfire.pl/product-pol-1152196218-Replika-karabinu-CM057.html się nadaje do roli karabinu snajperskiego. Trochę zaniepokoiła mnie cena, ale potem doczytałem że to jakaś promocja i czy mogą być kłopoty z tym specjalnym GB, wie ktoś cokolwiek na ten temat? Druga sprawa jakie PSO tam upchnąć? Ostatnie pytanie to to że w temacie snajperek jestem kompletnie zielony więc co powinienem na początek wymienić żeby celnie waliło przynajmniej na jakieś 45 metrów? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Na początku zapamiętaj że nie ma czegoś takiego jak SVD. Oryginalna nazwa to: Snajperskaja Wintowka Dragunowa (SWD) Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Replika jest w miarę dobra. Wiadomo, że nie możesz oczekiwać jakiś super osiągów ale jak za tą cenę możesz to brać. Wystarczy upchnąć jeszcze jakąś preckę, doszczelnić wszystko i powymieniać parę rzeczy i na około 1500zł miałbyś dobrą replikę :) Drewno jest przyjemne w dotyku i dość dobrze wykonane. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Juz lepiej dołożyć i kupić zenita z http://www.nokto.inf...ik/?swd-tigr,54 Z tuningu z tego co wiem i bede swego czasu się zabierał to idzie do wymiany guma/precka/tłok/ gb powinien wytrzymac springi do m150 Co do drewna to wyglada jakby chinczyk zębami obgryzał... Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Powała powinieneś dostać bana za polecanie tej badziewnej lunety w takiej cenie... Juz lepiej dołożyć i kupić zenita z http://www.nokto.inf...ik/?swd-tigr,54 Trochę dołożyć... Przynajmniej dwa razy tyle... Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Również chciałem ją kupić ale zraził mnie brak części do tuningu. Jak dla mnie spory minus dla niej a reszta jest nawet spoko. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 (edited) forgiel z koszerną ruską optyką zawsze był problem. Jeśli nie pozostaje polowanie na używki na allegro. Co do tuningu nie jest chyba aż tak strasznie cyma dała kika części standartowych z tego co swego czasu znalazłem (jest to S&T ale jest indentyczne z cymą) "The piston this uses is a 19 half tooth piston, similar to the RS. The cylinder measures at 25mm on the outside, the same as a normal AK unit, but is longer." być może to typowy long "The piston head is plastic but smaller than a normal AEG one, but a normal AEG one will fit the cylinder (I tried an old M4 one I had). This I believe is smaller than a RS piston head (needs confirmation though)." Co do zębatek to znalazłem coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=bSPn27ndlqw Edited September 9, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 9, 2012 Author Report Share Posted September 9, 2012 A co sadzicie o SWD classic army? Jeśli warto brać to zrobiłbym do niego drewniane okładziny, opłaca sie? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Posiadałem też CA. Teoretycznie bardziej dostępne części w praktyce trudno (poza głowicą cylindra i skorupą gb to wszystko jest z sr25). Niestandardowa jest głowica cylindra ale z info w temacie wynika że pasują standardu m14 CA. Przejżyj temat o CA w dziale karabiny wyborowe(jest trochę info tam) Mocowanie lufy jest bdb ponieważ jest jest wkręcana w body. Ze względu na brak silnika w chwycie jest on dużo cieńszy niż w CM. W tej cenie co jest na GF brałbybym jeszcze raz CM bo CA jest za drogie. Quote Link to post Share on other sites
Dukov Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Faktycznie cena kusi bardzo ale lepiej chyba będzie dołożyć do lepszego szpeju. Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted September 9, 2012 Author Report Share Posted September 9, 2012 Naczytałem się o CA i jest z nim sporo kłopotów więc chyba pradawna Cymka wygrała. Pytanie co powinienem wymienić przy zmianie springa na M130 żeby pożyło dużo czasu. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 SWD Cymy nie jest takie dobre jak ci się wydaje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts