konzo Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Witam. Zakupiłem baterie 8,4 1600 8fields stick do rk-05. Moja ładowarka to stockowa D-boyi 450mA Ładowałem ja według kalulatora asg czyli 5godz. Batka padła po ok 1000 kulek. Kolega powiedzial ze trzeba ja ładowac 7 godz. Czekam na szybka odpowiedz bo bateria laduje sie od 11.30. Ktorej opcji ufac? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 (edited) Wpisz w "szukajkę" formatowanie baterii i wyświetli Ci się 26 tematów. Wszystkie ładowarki dołączane do replik są jakościowo poniżej krytyki. Kup mikroprocesorową z funkcją rozładowania. Edited September 9, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
konzo Posted September 9, 2012 Author Report Share Posted September 9, 2012 Powała. Bez obrazy ale twój post jest rzczej bez sensu. Od wczoraj całe forum przestudiowałem ale nie mam pewnosci co do ładowania. Kalkulator asg mowi 5 godz a bateria padła po 600 kulkach. Kolega mowi 7 godz bo tyle laduje swojego firefoxa 8,4 1500. Nie stac mnie na kolejna baterie. Zamiast napisac krotko i na temat np. "5 godz". To ty mi wyklad dajesz. Czuje sie jak w Urzedzie Gminy. Jedno odsyła do drugiego :D. Wiec ponawiam pytanie. Bateria 8,4 1600 ladowarka stock 450mA. Ile czasu ładowac ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 (edited) Ja tam ufam dla ASG Calc (v2.8 ). Moją batkę wg niego ładuję i działa bez zarzutu. Kiedyś sprawdziłem czy dobrze liczy i policzyłem korzystając z wzoru i wyszło mi tak jak dla programu. Program mówi 4h 58min i 40s więc tyle ładuj. Edited September 9, 2012 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
konzo Posted September 9, 2012 Author Report Share Posted September 9, 2012 I tak zrobiłem. Podobno pare pierwszych ladowan nie daje jeszcze calkowitej mocy bateri. Prawda chyba. Tak? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 9, 2012 Report Share Posted September 9, 2012 Powała. Bez obrazy ale twój post jest rzczej bez sensu. Od wczoraj całe forum przestudiowałem ale nie mam pewnosci co do ładowania. Kalkulator asg mowi 5 godz a bateria padła po 600 kulkach. Kolega mowi 7 godz bo tyle laduje swojego firefoxa 8,4 1500. Nie stac mnie na kolejna baterie. Zamiast napisac krotko i na temat np. "5 godz". To ty mi wyklad dajesz. Czuje sie jak w Urzedzie Gminy. Jedno odsyła do drugiego :icon_biggrin:. Wiec ponawiam pytanie. Bateria 8,4 1600 ladowarka stock 450mA. Ile czasu ładowac ? Zdradzisz mi, jak to zrobiłeś? Ja do tej pory regularnie czytam parę tematów dziennie i nawet nie jestem w połowie... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts