Master of Hell Posted September 12, 2012 Author Report Share Posted September 12, 2012 (edited) Mógł byś mi napisać coś więcej o tej ładowarce turnigy? Jaki model wybrać żeby naładował lipo 7,4 20-30C? Pozdrawiam http://allegro.pl/ladowarka-turnigy-2-3s-do-lipo-2s-3s-zasilacz-i2601901130.html to ta? Edited September 12, 2012 by Master of Hell Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Tak, to jest ta ładowarka, możesz nią ładować lipole 7,4V oraz 11,1V czyli te używane w ASG. Do tego jakby batka padła Ci na strzelaniu to za pomocą tej ładowarki możesz ją podładować z akumulatora samochodowego. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 12, 2012 Author Report Share Posted September 12, 2012 Ok dzięki za pomoc. Ile będe musiał ładować baterie Turnigy LiPo 1700mAh 2S 7,4V 20-30C ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Powinieneś mieć to zasygnalizowane na ładowarce i powinna ona przejść w tryb podtrzymywania batki o ile się nie mylę. Jak przyjdzie paczka to sprawdź w instrukcji. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 Mam jeszcze pytane co do kulek-jakie polecacie do stockowego m4 kwa? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 (edited) Master, myślę, że każda replika ma swoje plusy i minusy, nie ma ideału. Na początku podałeś typy, które zamierzasz użytkować w stocku. Ja mam M4A1 od GFC. Moim zdaniem to całkiem niezła maszyna do airsoftu. Na plus m.in.: full metal, wzmocnione części wewn., dobra moc oraz układ mosfet (świetnie zarządza energią) w połączeniu z całkiem dobrymi stockowymi ogniwami aku (1000 BB w ciągu całego dnia nie jest tu problemem ; choć w praktyce i tak polecam stosowanie low/real-cupów i limitów ammo na rozgrywkę). Celność tej repliki bardzo dobra wg mnie. Na dystansie 20-40 m przy prawidłowym złożeniu się do strzału 100% pewności trafienia w cel. Polecam tu kulki 0,25 dobrej jakości, bo stockowo replika ma dobrą lufę wewn. Na minus można podać trochę luzów na korpusie, ale do zniwelowania przy odrobinie chęci. Pewnie są lepsze modele, jak piszą Koledzy. Ale jeśli chcesz używać bez tuningu - ja tak zrobiłem - to ten model się nadaje wg mnie. Mi osobiście nie zależało na oryginalnych oznaczeniach, bo to bajer i nie poprawi to lotu kulki :-) To tak dla uzupełnienia, żebyś miał pełniejszy obraz przed wyborem. Zresztą, jak byś poszukał, to o tych replikać GFC można znaleźć sporo info. To są w sumie repliki JG robione dla GFC z pewnymi modyfikacjami. Edited September 13, 2012 by JarekPN Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Jakie jeszcze inne emki miałeś oprócz tej GFC? Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 Mam jeszcze pytanie co do montażu rączki taktycznej/dwójnogu w m4 kwa. Czy muszę kupić szynę ris je zamontować? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Jeśli montaż jest na szyny RIS to tak :p Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 Mógł by ktoś podesłać link do szyny ris do m4? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Możesz sam poszukać,to nie boli. Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 http://www.casg.pl/product-pol-1209-ASG-KWA-M4A1-LMT-Defender-4-Carbine.html http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&products_id=1272 Czy to te same repliki? Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Tak... Quote Link to post Share on other sites
Master of Hell Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 Ale różnią się wg opisu długością lufy wewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
kazikss Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 ja proponuje dolozyc troche kasy i kupic jeden z tych: LMT Defender 16 Patrol RIS LMT Defender 16 CQB (ktory wam sie bardziej podoba???) Odpowiedz Cytuj Edytuj Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Polecili mu replikę i teraz to wszędzie wstawia bo uważa, że zna się na tym lepiej niż ich producenci. Dodatkowo przy polecaniu danej repliki prosi nas o opinię na temat WYGLĄDU. Ty z tym się wybierasz na bal przebierańców, ślub, mszę czy zamierzasz z tego strzelać? Quote Link to post Share on other sites
Qrczak Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Nadejszła ta chwila, kiedy w końcu zaczynam zabawę z ASG (po jakichś 8 latach śledzenia tematu z dłuższymi przerwami). Replikę będę kupował za jakieś 2-3 tygodnie pewnie. A do tego czasu chciałbym podjąć decyzję co dokładnie kupić i za ile ;) Mój wybór padł na model M4, najlepiej z szynami RIS. I tu pojawia się odwieczny problem. Orientując się w cenach z czasów zamierzchłych, zakładałem budżet koło 1000 zł. Szukając info na forum, okazało się, że już za 800-900 stówek spokojnie coś kupię. Ale poczytałem dalej i napaliłem się na KWA USA M4A1 gen. 2. I teraz odwieczny dylemat - czy lepiej poszukać czegoś tańszego, bo i tak nie wyczuję różnicy, czy jednak dopłacić do tego KWA? Czy ta różnica w cenie jest tego warta? Oprócz tego dylemat dotyczył: LMT Defender 4 RIS M15A4 Classic Army Evolution Airsoft - M4A1 Sopmod M4 RIS z kolbą Crane, Universal Version Warto zawracać sobię głowę tymi modelami czy od razu łykać tego KWA? Kolejne pytanie, bo wersja RIS wychodzi koło 300zł drożej. Czy istnieje (nie znam się, to się pytam ;) możliwość założenia szyn RIS do tej podstawowej wersji M4A1? Jeśli tak to jak z poziomem skomplikowania takiej operacji i kosztów? Co jeszcze mogę powiedzieć...replika ma być głównie do walk na długim dystansie, a że w tuning na razie bawić się nie zamierzam, to wolałbym coś mocniejszego i celniejszego w stocku, żeby nie zaczynać zabawy od kupowania i wymiany części. Z góry wielkie dzięki za pomoc początkującemu, ale przyznam się, że zgłupiałem czytając te wszystkie tematy o samym modelu M4. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts