dsee Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Witam mam pytanie dotyczące opiń o to tych kulek Link : http://www.taiwangun.com/amunicja/kulki-0-25-g/kulki-0-25g-1000-szt-premium-bio-p-j.html Będą dobre do shotgun long ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Z biodegradalnych nigdy nie strzelałem. Zwykłe PeJotki były dobre do takiego shotguna więc myślę, że się nadadzą (ale nie gwarantuję). Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Swego czasu zamawiałem mnóstwo różnych kulek Bio P&J (Dzisiaj do celów komercyjnych używam kulek G&G bio. Cena w detalu dużo wyższa,ale ja biorę hurtem). Najlepiej współpracowały kulki o wadze 0,28g. http://www.taiwangun.com/amunicja/kulki-0-28-g/kulki-bio-0-28g-2000-szt-p-j.html Najgorzej kulki 0,23g. Te kulki które podałeś w linku sprawowały się najgorzej (odcień zieleni). Kupiłem kiedyś 5 paczek na próbę. W AEG-ach to była masakra. Zacinki, dublety itd. Generalnie do pąpki nie musisz mieć niewiadomo jakich kulek. Myślę, że nawet te co podałeś się nadadzą. Ja jednak polecam kulki te co podałem w linku. Cena praktycznie ta sama bo w opakowaniu masz 2000szt. Oczywiście prywatnie używam kulek G&G, ale nie bio. Quote Link to post Share on other sites
dsee Posted September 12, 2012 Author Report Share Posted September 12, 2012 (edited) Swego czasu zamawiałem mnóstwo różnych kulek Bio P&J (Dzisiaj do celów komercyjnych używam kulek G&G bio. Cena w detalu dużo wyższa,ale ja biorę hurtem). Najlepiej współpracowały kulki o wadze 0,28g. http://www.taiwangun...00-szt-p-j.html Najgorzej kulki 0,23g. Te kulki które podałeś w linku sprawowały się najgorzej (odcień zieleni). Kupiłem kiedyś 5 paczek na próbę. W AEG-ach to była masakra. Zacinki, dublety itd. Generalnie do pąpki nie musisz mieć niewiadomo jakich kulek. Myślę, że nawet te co podałeś się nadadzą. Ja jednak polecam kulki te co podałem w linku. Cena praktycznie ta sama bo w opakowaniu masz 2000szt. Oczywiście prywatnie używam kulek G&G, ale nie bio. Czekam na więcej opini co sądzicie Edited September 12, 2012 by dsee Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Zakładam, że chcesz mieć kulki bio w podanym przedziale cenowym. Jeśli tak to te co Ci podałem w linku (p&j 0,28 bio). Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 (edited) Do shotguna (pewnie od AGM od Krakmanów) weź sobie 0.25 bio P&J, będą wagowo pasować do shotguna. Osobiście ich nie używałem i w kwestii tańszych kulek jestem po stronie biodegradowalnych Rocketsów z gunfire, których używam od dłuższego już czasu. Edited September 12, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
dsee Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 (edited) Kupilem 0,25 . Poczytałem na forach i są fajne. Edited September 13, 2012 by dsee Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Jeżeli chodzi o różnice między 0,25g a 028g to jest taka, że przy kupnie 0,28g było mniej trefnych partii. A kupowałem naprawdę dużo tych kulek. Po 10-15 paczek różnych wag. Najgorzej wypadały 0,23g. Cały czas mówię tu o kulkach BIO. Quote Link to post Share on other sites
dsee Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 (edited) Jeżeli chodzi o różnice między 0,25g a 028g to jest taka, że przy kupnie 0,28g było mniej trefnych partii. A kupowałem naprawdę dużo tych kulek. Po 10-15 paczek różnych wag. Najgorzej wypadały 0,23g. Cały czas mówię tu o kulkach BIO. Miałeś zielone 0,25 ? sprawdzały sie ? Chodzi mi o tworzywo biodegradowane a nie plastik. Edited September 13, 2012 by dsee Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts