Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z MP5 JG

Recommended Posts

Witam wszystkich "czytelników" i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.

Mianowicie od kilku miesięcy (około 7) mam replikę MP5 firmy JG. http://gunfire.pl/pr...24-JG069MG.html Jestem jej drugim właścicielem. Broń została lekko przezemnie zmieniona (400-420FPS, niskooporowe kable itp. Co miesiąc ją czyściłem a po dłuższej strzelance smarowałem gearboxa)

Odkąd pamiętam replika była wspaniała, odrazu kupiłem, pełno o niej poczytałem no i zaczeła się zabawa. Na początku lekkie walki w lasku nieopodal ze znajomymi, wszystko było fajnie później większe walki, sporo kulek poszło w cel i zaczeły się problemy.

Od około miesiąca nie wiem co się dzieje z repliką. MP5 nie zawsze podaje kulki (co już naprawiłem czyszcąc conieco) ale jeśli poda kulkę to robi się coś dziwnego - jedna kulka leci pięknie na 50 metrów, a drugą "wypluwa" na 2metry, nie wiem dlaczego.

Za bardzo się do niej przyzwyczaiłem, żeby rzucić ją o ścianę, sprzedać na allegro jako zepsutą, poprostu chciałbym się dowiedzieć co może być przyczyną "wypluwania" kulek.

Proszę nie mówić bzdur, bo mimo wieku strzelam sie od dobrych kilku lat, magazynek jest nakręcony więc to nie problem... brudna lufa też nie bo jest czyszczona, więc co może byc? - Tylko tego nie wiem i mam nadzieję, że mi pomożecie.

Jeśli komuś się nie chce czytać to napiszę to krótko - Dlaczego kulki raz lecą na 5 metrów a drugi raz normalnie na 50?

Edited by Kemonator

Hmm dzięki czatowi dowiedzialem sie conieco od niejakiego Patryka910.

Ale chę się upewnić czy te rady zrobia coś, żeby narpawić co nieco-

1- oklej hop upa teflonem (wiem ze to doda FPS'y ale czy zmieni podawanie kulek albo wypluwanei ich na dalsza odleglosc zawsze?)

2-wysmarowac gearboxa - to oczywiste

3- WYMIANA sprezyny - sam o tym myslalem tylko chce sie upewnic czy to napewno jej problem.

4- dziwny sposób, nigdy nei slyszalem dotyczący podawania kulek - okleic komorę magazynka plasteliną - czy to działa?

Dziękuję za odpowiedzi