Bisman Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Witam. Bawiłem się trochę w ASG i interesuje mnie kupno nowej repliki AEG w granicah 600 zł (może 650). Chciałbym aby replika miała metalowy korpus i możliwość zamontowania dodatkowego wysposażenia typu celowniki latarki lasery i inne bajery. Myślałem nad http://gunfire.pl/pr...3-BI-3381M.html Replika bedzie mi potrzebna do walki zarówno na otwartym terenie,lesie i budynkach. Z góry dziekuję. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 (edited) Mki Boyi nie są specjalnie dobre, moim zdaniem, lepiej weź sobię orisowaną G36, np. JG http://gunfire.pl/pr...312-JG1338.html chociaż dawanie za gietę JG 6 stów to dla mnie znaczna przesada, mimo że ma tak bardzo pożądane przez ciebie risy i adapter do STANAGów. Edited September 14, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 (edited) Tylko ta ma plastykowy korpus a mi zależy na metalowym. Czy korpus z ABS-u może nie wytrzymać i pęknąć? Jakie są plusy tego modelu? Ktoś jej używał? Edited September 14, 2012 by Bisman Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Giety JG są ogólnie polecanymi replikami, mają korpus z tworzywa, tak jak ostra wersja G36, w tej cenie jest jeszcze G36c Cymy, lecz jest ona w Polsce w zasadzie nie do dostania i nie ma szyn ris, z wyjątkiem jednej, krótkiej szyny pod chwytem przednim. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Ten abs jest nie raz wytrzymalszy od chińskich replik "full metal". Emek II klasy nie są zbyt dobre. Celuj raczej w g36 lub jakieś mp5. Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Odradzam eMki boyi'a, sam miałem i nie byłem szczególnie zachwycony w porównaniu z m14 cm, ale jak to mówią boyi to loteria. Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 Zaczynałem z mp5 ale jakoś mi w dłoni nie leży. Więc zdecyduję się chyba na to G36c. Istnieje zmiana obudowy na metalową już prywatnie? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Nie, G36 są tylko z tworzywa. Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 odradzam g36 z linku! wadliwie wykonana atrapa tłumika sprawia że tną sie w niej kulki! Polecam G36 cymy, G36 JG, kałachy "taktykal" cymy ( 039 bodajze). Nie polecam emek boyi. Do 600 zł dostaniesz jakieś emki z PJ od Krakmanów- jedyne dobre "tanie" emki! Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 (edited) Kreciu, polecanie kałachów z serii CM.039 zakrawa o sabotaż, te repliki są wykonane w systemie TM, mają korpusy ze ZnAlu i łamliwe kolby, pomijam beznadziejny stosunek jakość/cena. Mki P&J też nie są dobre, mają masę FPS, ale są moim zdaniem awaryjne (u okolicznych posiadaczy często padały szkielety gearboxa przez tego pseudoborka). Edited September 14, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Za 600 zł to kupisz dobrego RK boja,do tego montaż na jaskółkę i masz risy... Quote Link to post Share on other sites
Bisman Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 Tłumik zawsze mogę odkręcić :D (o ile nie jest zamontowany na stałe) Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 z tego co słyszałem to emki P&J to ta sama loteria co Boyia? Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Troszeczke lepsze moim zdaniem ale i tak gumka,komora,batka itp do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 (edited) Odradzam eMki boyi'a, sam miałem i nie byłem szczególnie zachwycony w porównaniu z m14 cm, ale jak to mówią boyi to loteria. Kilka przeróbek i nie jest tak źle. Sam takową posiadam M4A1 od BOYI, używaną, coś tam było zmieniane (opis na moim profilu), za mojego użytkowania to: - kable na te z replik CA - silnik na CA Hi-Torque A jeśli chodzi o zewnętrzny wygląd repliki: - wymieniony korpus (poprzedni pęknięty) - zatrzask magazynka na stalowy dwustronny (leworęczni nie skarżą się już w użytkowaniu) - okładziny przednie na RIS. To chyba wszystko. Efekt? Zadowalający. Poza tym, że nie można przeprowadzić gruntownego tuningu (mi to nie przeszkadza, nie jestem fanem kosmicznych ilości FPS'ów czy też rozbierania replik) to sprawuje się bardzo dobrze. Zasięg zadowalający, ROF na Li-Po 7.4V również, podawanie kulek polepszyło się wraz ze zmianą wyżej wymienionego zatrzasku. Nie mogę teraz narzekać na replikę, ale jednakże z pewnych powodów muszę ją odsprzedać by móc kupić inną przeznaczoną właśnie do celów rekonstrukcyjnych :) Edited September 14, 2012 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts