Atlas609 Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Co możecie o nich powiedzieć, są całkiem tanie. Kolega strzelał z 420fps mówił, że żadnych rys, ale chciałem was zapytać, czy ktoś miał z nimi bliższy "kontakt". Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Powiem ci szczerze, na zdjęciu sam je używam :D Zaje... okularki jak na cene. I w ten sposób obalam mit typu drogie = lepsze. Okularki kosztują ledwo 29 zł troche więcej z przesyłką a są naprawdę dobre, strzelałem do nich z mojej mp5 z 10 metrów i było wszystko fajnie. Polecam je, mają atest więc o pęknięcia się nie martw. Jeśli ktoś może to niech się więcej rozpisze :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Możesz powiedzieć jakie to atesty posiadają te okulary? Edit : Dobra,udało mi się znaleźć ;) CE EN 166, EN 170, EN 172 Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 Ja tam na atestach się nie znam pisze że okulary wytrzymują kulkę o prędkości 190m/s. Ktoś jeszcze może coś o nich powiedziec? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Tak ciężko sprawdzić co to są za atesty? W dzisiejszych czasach to chyba proste. Poza tym pisałem do Kemonatora. Okulary mogą chronić dobrze,ale trzeba je też dobrze dobrać jeśli chodzi o dopasowanie do twarzy. W Raciborzu na pewno znajdziesz jakiś sklep BHP. Udaj się tam i przymierz sobie np. Uvex i-vo lub inne okulary (nie wiem,czy będą mieć Peltory,jak coś to je też przymierz),przymierz też te od kulegi. Zwróć uwagę na to żeby były atestowane. O atestach możesz poczytać w internecie,a m.in. na forum w dziale "ochrona oczu i twarzy". Quote Link to post Share on other sites
Atlas609 Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 (edited) Tak ciężko sprawdzić co to są za atesty? W dzisiejszych czasach to chyba proste. Poza tym pisałem do Kemonatora. Okulary mogą chronić dobrze,ale trzeba je też dobrze dobrać jeśli chodzi o dopasowanie do twarzy. W Raciborzu na pewno znajdziesz jakiś sklep BHP. Udaj się tam i przymierz sobie np. Uvex i-vo lub inne okulary (nie wiem,czy będą mieć Peltory,jak coś to je też przymierz),przymierz też te od kulegi. Zwróć uwagę na to żeby były atestowane. O atestach możesz poczytać w internecie,a m.in. na forum w dziale "ochrona oczu i twarzy". Ja sam wybrałem uveny bo mi pasowały, i miałem możliwość ich przymierzenia bo cała moja grupka je posiada. Okulary leżą idelanie jedyna szpara to po bokach oczu, ale to nie przeszkadza bo tam nie ma prawa kulka strzelić... (jest to mała szparka pomiędzy bokiem oka a uchem). Mierzyłem Peltory ale nie wiem czemu ciągle iałem szpare pod oczami, jakoś mi nie leżyły i nei miały tego na nos żeby wygodnie siedzialy na miejscu. W moich uinivet'ach jest fajnie, bo są bardzo elastyczne a możecie mi wierzyć nieraz dostałem kulką po okularkach i nadal się trzymają :icon_smile: Jak narazie ja i 5 osób w mojej grupie je używamy i wyszstko jest dobrze, a broni kazdy ma powyzej 380 fps. ^3Up Tak, tam pisze, że okularki wytrzymają 190m/s ale lepiej pierw sprawdzić niż we wszystko wierzyć. Edited September 15, 2012 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts