Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5- jakiego producenta polecacie?

Recommended Posts

Daruj sobie natomiast taki szit jak MP5 SRC, MP5 TM i wszelkie "bazarkowe" repliki mp5. :icon_razz:

Nie napisałem, że TM to bazarkowy shit, przeczytaj jeszcze raz.

Ktoś ma tu problem z pisaniem.Napisałeś, że MP5 TM ma sobie darować i umieściłeś ja w jednym worku z "bazarowym" shitem.

Kurde... żeby mój serwis się nie dowiedział, że moje repliki są niestandardowe bo mi odmówią serwisu...co ja biedny zrobię...

SRC G36 lata dobrze co sprzeczne jest ze byciem "złomem" jako firma.

Zmień serwis jeżeli standardowy GB V2 uważają za specjalny.

Poza tym wysłałeś do jednego serwisu a już piszesz w liczbie mnogiej.

Każda (markowa) replika jest bezawaryjna do momentu kiedy nie zacznie w niej się grzebać, tuningować itd.

Co Ty w ogóle gadasz?

Miało być "specjalny".

Pytałem się serwisanta, bo też byłem zainteresowany MP5 SRC i odpowiedział, że to są tak awaryjne repliki, że ich już nawet nie przyjmują. To będzie jakiś 3 sklep, który tak odpowiedział.

Nie rozumiem 3 zdania, ale jeśli próbujesz powiedzieć, że replika będzie bardziej awaryjna po tuningu, to zmień serwisanta/przestań grzebać w swojej replice...

@virusoton,

Rozumiesz, że mowa tutaj o MP5? Nie napisałem, że SRC to szit, tylko, że MP5 SRC to szit...

Dobra marka =/= wszystkie dobre repliki tej marki.

Np. TM, w większości robią świetne repliki, ale MP5 im nie wyszło. Chodzi mi o tą wersję z plastik body.

Ktoś tu ma problemy z czytaniem. Na to, że MP5 TM jest bazarkowe, to sobię daruję tłumaczenia...

Edited by Alexanderexis

Mam wrażenie że kolesie z tego serwisu są jacyś specjalni. Powiedz co to za spece, abym wiedział kogo unikać.

Ustal w końcu zeznanie, używałeś SRC czy znasz tylko opinie serwisanta? Bo wiesz jak kupowałem Jeepa to Land Roverowiec powiedział że to ujowa marka, chociaż nigdy w Jeepie nie siedział.

Rozumiem że masz bardzo dużo doświadczenie z ASG, serwisami oraz replikami? Tak repliki grzebane, są bardziej awaryjne niż te nie tuningowane, w szczególności przez średnio doświadczonych serwisantów.

Edited by Moses

W takim razie jeżeli nie miałeś repliki w ręku, nie używałeś jej czemu piszesz jakieś farmazony.

Tak odpocznij sobie, bo po specjalnym GB V2, super serwisantach tworzących niezniszczalne repliki, oraz stwierdzeniu że Tokyo Marui jest bazarową zabawką, zaczynasz się tylko ośmieszać :)

Moses :1

Alexanderexis :0

Alexanderexis, napisałeś, że TM to shit bazaru.Zamiast pouczać ludzi na temat czytania ze zrozumieniem to pisz, żeby było można Cie zrozumieć bo w sposób niezrozumiały przedstawiasz swoje zdanie.

Czy repliki tuningowane są mniej czy bardziej awaryjne to jest sprawa dyskusyjna bo i tak i nie.

Edited by virusotron

Spróbuje wyjaśnić koledze Alexanderexis o co chodzi. Weźmy jako przykład M4 KWA. W stocku chodzi idealnie. Można wymienić tłok, bo jest stosunkowo słaby, ale np. dyszy nie tykać. Dlaczego? Bo jest bardzo dobra. Datego w KWA nikt nie wymienia dyszy. Bo wymieniając można tylko coś spieprzyć.

Edited by Ripx97pl

Ale mi przykład...

Jak ktoś umie składać replikę, nie ma szans, żeby strzelała ona gorzej niż stock.

No chyba, że wsadzimy sprężynę, która da 600fps, nie wymieniając innych części. Wtedy faktycznie będzie bardziej awaryjna.

Ale kto normalny, kto ma odrobinę oleju we łbie tak zrobi? Jak się wie co wymieniać i jak wymieniać, nie ma szans, żeby gorzej działało niż stock.

Chodzi mi o to, że w stocku jest bardzo dobrze to zrobione. Przeczytaj choćby artykuł AnRa o eMce KWA - napisał tak mniej-więcej to samo co ja. Poczytaj sobie temat o KWA, a zobaczysz że większość ludzi odradza wymiane dyszy, argumentując to podobnie do mnie (chyba, że ja nie umiem czytać, to wybacz).

Jeśli tego nie rozumiesz, to nie będę z tobą dyskutować, żeby nie robić tu kolejnego OT z serii: ,,Niemasz racji, więc cię udupię".

Edited by Ripx97pl