polikerski Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Witam, Chciałbym uzyskać jakieś propozycje dotyczące dobrych replik do 600zł, zależy mi raczej na M4 lub G36. Ewentualnie miło by było otrzymać opinie o dwóch replikach które mam na oku: BI 3381-M JG 608-4 Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 (edited) Hmm do 600zł można sporo lepsze kupić, patrz się na body ja polecam ci metal albo dobry a nie szitowski abs. Do 600 zł masz takie bronie: http://www.taiwangun...metal-boyi.html http://www.taiwangun...metal-boyi.html - troche ponad twój budżet ale ma znajomy i bardzo poleca, co do twoich replik prędzej bym wybrał m4 http://www.specshop....roducts_id=9441 i to co polecają inni o lol sam nie zauwazylem ze ty pokazujesz tego samego m4 co ja :icon_razz: Edited September 18, 2012 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
polikerski Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 Bardzo dziękuję za odpowiedź, mam kupon na 20 zł to te 8 nie robi różnicy. :icon_mrgreen: Ale długo szukałem jednoznacznej opinii, poczekam jeszcze na trochę więcej opinii, lecz sam skłaniam się bardziej ku temu M4. :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 M4 boyi nie polecam. Chiński ZnAl jest lipny. Kemonator nie masz pojęcia chyba o tych replikach.. G36 z JG jest ok. Plastik może brzydko trochę wyglądać,ale nie jest to jakiś badziew. Chociaż wolałbym odłożyć trochę i kupić G36 Cymy. Jest to nowsza replika i lepiej wykonana niż Gietka JG,nie mówiąc już o emkach z Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 M4 boyi nie polecam. Chiński ZnAl jest lipny. Kemonator nie masz pojęcia chyba o tych replikach.. G36 z JG jest ok. Plastik może brzydko trochę wyglądać,ale nie jest to jakiś badziew. Chociaż wolałbym odłożyć trochę i kupić G36 Cymy. Jest to nowsza replika i lepiej wykonana niż Gietka JG,nie mówiąc już o emkach z Boyi. Także polecam gietke od cymy. Bardzo dobre wykonanie, świetne osiągi, czego chcieć więcej za tą cenę? Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 ^Up Każdy ma własne podejście... sam napisałem, ... A tak, nieznam się na m4 boyi bo ma je mój znajomy :) Każdy chwali to co ma, ja tylko się rozpisuję :) Jest sporo tematów, gdzie każdy się spiera więc nie mów odrazu, że nie mam pojęcia :) Miales kiedys m4 boyi w rękach? Dobra raczej miales i pochwal sie przezyciami, powiedz cos wiecej, mi sie spodobalo m4 boyi i tyle :) Co do G36 znalazlem nawet pasujący temat: http://forum.wmasg.pl/topic/115742-jg-608-4-g36k/ *Off mówisz, że go polecasz a inni nie więc nie sprzeczaj się odrazu nawet jeśli jesteś moderatorem :) Każdy ma inne zdanie ;-) Quote Link to post Share on other sites
polikerski Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 (edited) Mowa o tym G36? Je jestem jeszcze w stanie kupić za taką cenę. Tylko pytanie nasuwa się czy tego nie pożałuję. Ale CYMA to przecież dobra marka, więc raczej zawodu nie będzie, prawda? Edited September 18, 2012 by polikerski Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Mowa o tym G36? Tak, tylko znajdź lepszą stronkę :) http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=9441 http://gunfire.pl/product-pol-1152194836-CM003.html Quote Link to post Share on other sites
polikerski Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 Cena na SpecShopie wygląda zachęcająco. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 ^Up Każdy ma własne podejście... sam napisałem, ... A tak, nieznam się na m4 boyi bo ma je mój znajomy :icon_smile: Super. Która to jego replika M4 z Boyi? Pierwsza? Pewnie tak. Ile miał M4 Boyi w rękach? Ty tylko powielasz opinię swojego znajomego,a ja mam swoją opinię i opinię moich znajomych. Jak na taką cenę to nie jest rewelacja i lepiej kupić coś innego. Takie jest moje zdanie. Każdy chwali to co ma, ja tylko się rozpisuję :icon_smile: Jest sporo tematów, gdzie każdy się spiera więc nie mów odrazu, że nie mam pojęcia :icon_smile: Miales kiedys m4 boyi w rękach? Dobra raczej miales i pochwal sie przezyciami, powiedz cos wiecej, mi sie spodobalo m4 boyi i tyle :icon_smile: Mówię tak,ponieważ takie jest moje zdanie. Nie będę się chwalić swoimi przeżyciami. Po prostu nie polecam tej repliki i tyle. Co do G36 znalazlem nawet pasujący temat: http://forum.wmasg.p...-jg-608-4-g36k/ *Off mówisz, że go polecasz a inni nie więc nie sprzeczaj się odrazu nawet jeśli jesteś moderatorem :icon_smile: Każdy ma inne zdanie ;-) Człowieku,nie rozśmieszaj mnie. To chińskie repliki,wiadomo że czasem można trafić na lipny egzemplarz. Poszukaj lepiej innego tematu o G36 w "opisach" ,ma bodajże kilkanaście/kilkadziesiąt stron. Mowa o tym G36? Je jestem jeszcze w stanie kupić za taką cenę. Tylko pytanie nasuwa się czy tego nie pożałuję. Ale CYMA to przecież dobra marka, więc raczej zawodu nie będzie, prawda? To dobra replika,tylko chodzi już po 690zł. Spotkałem się z opiniami,że może śmiało konkurować z replikami Iszej klasy (ale to było wtedy kiedy ta replika kosztowała 550zł) :icon_wink: Edit: Na specshopie nie kupisz już raczej chińskich replik. Pozostaje zbrojownia,gunfire lub taiwangun (ale tutaj też na razie nie mają już). Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 (edited) * Up dobra koniec sprzeczania się a jego m4 boyi to 3 jesli sie nie mylę ale i tak teraz chodzi z s-sytemą a i jeszcze sprawdz inne strony a pozniej mow o cenach :icon_wink: Mnie i tak dziwi cena na specshopei w porownaniu do innych gdzie cena to 690zl http://www.specshop....roducts_id=9441 Edited September 18, 2012 by Kemonator Quote Link to post Share on other sites
polikerski Posted September 18, 2012 Author Report Share Posted September 18, 2012 Niestety o jednym zapomniałem, limit FPS do 370 :icon_confused:. Co polecacie, zmianę sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 Niestety o jednym zapomniałem, limit FPS do 370 :icon_confused:. Co polecacie, zmianę sprężyny? jak już to lepiej kupuj http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/608-4-jg.html sam OFF to ma więc pewnie dobra :P Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 * Up dobra koniec sprzeczania się a jego m4 boyi to 3 jesli sie nie mylę ale i tak teraz chodzi z s-sytemą Co czytam Twój post, jestem coraz bardziej utwierdzony w przekonaniu, że masz 13 lat i po prostu lubisz wypowiadać się na tematy, o których pojęcia nie masz, Panie S-sytemo. a i jeszcze sprawdz inne strony a pozniej mow o cenach :icon_wink: A Ty naucz się znaczenia słowa "niedostępny", Geniuszko, a później mów. w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted September 18, 2012 Report Share Posted September 18, 2012 * Up dobra koniec sprzeczania się a jego m4 boyi to 3 jesli sie nie mylę ale i tak teraz chodzi z s-sytemą a i jeszcze sprawdz inne strony a pozniej mow o cenach :icon_wink: Mnie i tak dziwi cena na specshopei w porownaniu do innych gdzie cena to 690zl http://www.specshop....roducts_id=9441 Sprawdzałem jeszcze w tym tygodniu lub poprzednim i jak były DOSTĘPNE to kosztowały po 690zł w zbrojowni i gunfire. Taiwangun miał je 3-4tyg. temu chyba i były po 590zł albo 640zł,już nie pamiętam. W każdym razie patrz na cenę produktów DOSTĘPNYCH. Te niedostępne mogą być nawet po 400zł,ale co z tego? Przyjdzie dostawa to cena podskoczy,normalne (przynajmniej w przypadku tych replik). jak już to lepiej kupuj http://www.taiwangun...g/608-4-jg.html sam OFF to ma więc pewnie dobra :icon_razz: Moja replika jest przerobiona i nie polecam jej. Lepsza jest wersja K lub C,ta najdłuższa może być niewygodna dla większości osób,a dwójnóg jest badziewny. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 (edited) M4 boyi nie polecam. Chiński ZnAl jest lipny. Kemonator nie masz pojęcia chyba o tych replikach.. G36 z JG jest ok. Plastik może brzydko trochę wyglądać,ale nie jest to jakiś badziew. Chociaż wolałbym odłożyć trochę i kupić G36 Cymy. Jest to nowsza replika i lepiej wykonana niż Gietka JG,nie mówiąc już o emkach z Boyi. Popieram w 100%. Ja używam G36[JG], już drugi rok bezawaryjnie (tuningowane przez ZBROJOWNIĘ), a w naszej ekipie jest jeszcze jeden G36K (stokowy), bez awarii już 4 rok. Nie wypowiem się na temat Cymy, bo nie mialem w ręku, ale wersja C jest dla mnie najbrzydsza z rodziny Gietek - "obrzyn" - ale to już rzecz gustu. Edited September 19, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Jeżeli to jest pierwsza replika to raczej nie brał bym chińskich M4. G36 czy to jg czy cyma mają tą zaletę że jest tam gearbox v3, który nie sprawi Ci kłopotów od pierwszego dnia. Z tego co wiem cyma robi repliki tylko G36C, główne różnice w stosunku do jg (oprócz body na to najmniej zwracam uwagę bo to kwestia gustu) to to, że cyma wkłada silnik ht i sprężynę coś koło m120 co daje więcej 'flipsów'. JG wkłada słabsze silniki i sprężyny coś ok m100 a co za tym idzie ich repliki daja mniej fps'ów ale jest dostępna większa ilość wersji do kupienia. A teraz z własnego doświadczenia. Pierwsze G36C (JG) kupiłem w 2009, co prawda miała w sklepie zmienioną sprężynę ponoć na m110 i do dzisiaj nic nie musiałem przy niej grzebać naprawiać. W 2010 kupiłem sobie chińskie M4 i od tego momentu nauczyłem się rozbierać i naprawiać gb. I tak podsumowując to G36K (JG) będzie dobra jako 1. replika, ale wybór to już kwestia gustu. ps. Do JG warto dokupić sobie baterię 9,6V ps2. @Powała - G36C jest najpiękniejsza a za 'obrzyna' spłoniesz w piekle :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 (edited) ps. Do JG warto dokupić sobie baterię 9,6V Zdecydowanie tak. ps2. @Powała - G36C jest najpiękniejsza a za 'obrzyna' spłoniesz w piekle :icon_wink: No to razem, przynajmniej w doborowym towarzystwie... :icon_biggrin: jak już to lepiej kupuj http://www.taiwangun...g/608-4-jg.html sam OFF to ma więc pewnie dobra :icon_razz: W ZBROJOWNI G36K jest dużo taniej i nie znam się na tym ale ma dużo wyższą numerację serii, więc chyba to nowa generacja, ale nie mam pewności. Edited September 19, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 "nowe generacje" w Polsce, jeżeli chodzi o giety, to i tak produkty sprzed roku-dwóch. najnowsze JG mają korpusy praktycznie jak Cymka, no i 400 fps na stocku. Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Owszem, owszem jeśli chodzi o dane z amerykańskich sklepów dla replik G36C JG podawane są wyniki 430-450 fps... ale na kulkach 0,12 g, jeżeli już podają na kulkach 0,20 g to mają max. 370 fps. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 19, 2012 Report Share Posted September 19, 2012 Rozumiem. Wnioskowałem z cyfrowego oznaczenia: - w TAJWANGUN - 608-4, - w ZBROJOWNI - 0738. Wygląda to na nową serię, stąd mój błąd. Quote Link to post Share on other sites
polikerski Posted September 19, 2012 Author Report Share Posted September 19, 2012 (edited) Dzięki wszystkim za opinie, postanowiłem kupić G36C JG nowej generacji, od pewnego użytkownika na tym forum (jeśli będzie chciał to się ujawni :icon_wink: ). Będzie to moja 4 replika, jeżeli liczyć te lepsze, a 10 ogólnie. Ostatnio używam Cymy 0.28A, jest ok ale wolę G36 albo M4 nad kałacha, wygodniej mi się trzyma :icon_smile: Edited September 19, 2012 by polikerski Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts