michaEl_don Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Witam. Jestem zainteresowany kupnem jakiejś repliki gazowej. Myślałem o 416 ale ewentualnie może być Mka - fajnie jak by była w jakimś tan albo coyoty brown kolorze Zdecydowałem się na gazową bo dzwięk elektrycznej przyprawia mnie o mdłość no i zależy mi na chociaż minimalnym odrzucie. I teraz stek pytań: 1) Po pierwsze którą byście polecali? Przeleciałem przez forum ale mam jeszcze większy mętlik w głowie niż miałem no i większość postów jest stara - więc może coś się pojawiło nowego od tego czasu. 2) OpenBolt czy CloseBolt? Jaka jest w ogóle różnica? 3) GG czy CO2? Zalety, osiągi i jaka jest realna różnica w cenie? Z góry dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 1. Na to pytanie może odpowiedzą użytkownicy, którym przeleciało przez ręce więcej replik gazowych niż mi; ja bym się zastanowił nad firmą WE, ale musisz się liczyć z tym, że po jakimś czasie coś się może posypać; na rynku są jednak części wzmacniane oferowane przez np. firmę RA-Tech. 2. Open bolt - różnica jest prosta; większy realizm od zamkniętego systemu! Ponad to OB mają tendencję do lepszego znoszenia zamrażania się systemu (jakkolwiek by to nie nazwać). 3. Dla mnie Propan plus odpowiednie smarowanie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Miałem do czynienia z większością GBB na rynku, od tanich złomów AGM po drogie złomy inokatsu i Ra-Techy Kolejno: 1) Żadną 2)OB 3)CO2 Quote Link to post Share on other sites
michaEl_don Posted September 23, 2012 Author Report Share Posted September 23, 2012 Miałem do czynienia z większością GBB na rynku, od tanich złomów AGM po drogie złomy inokatsu i Ra-Techy Kolejno: 1) Żadną 2)OB 3)CO2 Czyli generalnie nie polecasz długich replik gazowych? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 1) Żadną Ależ skąd, wyraźnie napisałem, że polecam. Ech... Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Ależ skąd, wyraźnie napisałem, że polecam. Ech... Poleca, ale nie w podanym przez Ciebie przedziale cenowym ;) Dexter, a z GBBr co byś polecił, tak ogólnie? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 W tej cenie to albo KJW/TK albo VFC. I tyle. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 23, 2012 Report Share Posted September 23, 2012 Nic. Tak ogólnie polecił bym elektryka. Quote Link to post Share on other sites
michaEl_don Posted September 24, 2012 Author Report Share Posted September 24, 2012 Poleca, ale nie w podanym przez Ciebie przedziale cenowym :icon_wink: Dexter, a z GBBr co byś polecił, tak ogólnie? To ile trzeba by było położyć na coś sensownego? Ale bez szaleństw. 2k ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 24, 2012 Report Share Posted September 24, 2012 Tysincpińcetstodziwińcet. Napisać Ci siedemnasty raz? Quote Link to post Share on other sites
michaEl_don Posted October 3, 2012 Author Report Share Posted October 3, 2012 Nie dziękuję. Z takim podejściem nie musisz nic już pisać. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 (edited) Po którymś z kolei syfonie zaczniesz pluć na ten cały "odrzut" i zatęsknisz za mdłym dźwiękiem silnika naciągającego sprężynę. :icon_biggrin: Na giwerę gazową trzeba mieć: a) wiedzę jak i co składać, b) duże pieniądze. Za cenę dobrego gaziaka sklecisz przecudnownego elektryka. Edited October 3, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Przelecialem następujące repliki wnastepujacej ilości: - Inokatsu (2), - Wa/G&P (3) - VFC (3) - KJW tanio koba (2) Z tych bralbym po prostu KJW. To po prostu dobrze strzela, ma odrzut, wszystkie funkcje ostrej, budowe zblizona do ostrego odpowiednika. Jedyne minusy jakie sa to magazynek Thermold, malo czesci do upgrejdu, brak oznaczen, strzela tylko na gg ale magzynek jest bardzo dobrze zrobiony. Dodatkowo kosztuje ok 1500 PLN i nie musisz nic w niej robic i bawic sie w wymiany dysz, suwadel itp. Polecam tez inokatsu na czesciach ra-techa ale wtedy tylko co2 i magazynki ghk. Z tych ww. replik najgorsza moim zdaniem to WA/G&P, o WE nawet nie wspominam bo to kaszanka. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Po którymś z kolei syfonie zaczniesz pluć na ten cały "odrzut" i zatęsknisz za mdłym dźwiękiem silnika naciągającego sprężynę. :icon_biggrin: Na giwerę gazową trzeba mieć: a) wiedzę jak i co składać, b) duże pieniądze. Za cenę dobrego gaziaka sklecisz przecudnownego elektryka. LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL pitolicie hipolicie. Ja syfon w KJW/TK miałem chyba tylko w temperaturach pokroju 3-5 stopni na plusie :D. Kosztowała mnie z 1300PLN plus koszt magów. Kto raz postrzelał z gazu ten do wiertarek będzie wracał tylko wtedy, gdy inaczej nie da się grać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Nath, a ileż to tych karabinków GBB przemieliłeś własnoręcznie? Przyznam, że większość osób które zdecydowały się na GBB prędzej lub później decyzji żałuje i większość bądź wraca do AEG bądź zazwyczaj po prostu ma już wcześniej AEGa i to jego używa (bo GBB leży na serwisie hahaha). Większość- nie wszyscy. Z doświadczenia serwisowego powiem tyle: czy kupisz WE, G&P, Ino, RaT, KJW czy AGM- będziesz miał większe lub mniejsze problemy a replika znaczną część swojego "życia" spędzi na serwisie, czy to czyimś czy to własnym. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Ja nawet na WOC, nie narzekam. Przemielił już jakieś 2000 kulek i jedyne co się z nim stało, to pęknięty zatrzask suwadła - całe 6zł wydatku i uszkodzona rączka napinacza. Na wszelakie grupowe strzelanki gdzie jest max 8 osób zawsze biorę GBBr i jakoś nie żałuje, choć przede wszystkim służy mi do treningów. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Nath, a ileż to tych karabinków GBB przemieliłeś własnoręcznie? WE, wczesne WA, Vipertech, Tanio Koba, z czego te dwie ostatnie serwisuję. Ani na Vipera ani na Kobę nie mam prawa narzekać. Ta pierwsza jest imba jeśli chcesz strzelać na Co2, ta druga jeśli chcesz walić na propanie/gg. Do ludzi nie dociera po prostu fakt, że dbania o to trzeba się nauczyć, że trzeba czytać jakie części słabo do siebie pasują i że trzeba dbać o te karabinki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts