Sielny Posted May 2, 2005 Report Share Posted May 2, 2005 Witam. Jestem jeszcze świeżym użytkownikiem AEG'a i chchiałbym zapytać jak postępować w przypadku zacięcia kulek w lufie precyzyjnej/stockowej? Co robić aby usunąc zacięcie? Jak usunąć zaciętą kulkę/kulki z lufy aby niczego nie uszkodzić? Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 2, 2005 Report Share Posted May 2, 2005 Moze Sielny kupil AEGa bez instrukcji obslugi? :P Wyjac magazynek (mozna tez ustawic hop-up na miniumum na wszelki wypadek) i za pomoca wyciora (z jednej strony ma taka specjalna koncowke "scieta" pod katem) wypchnac zacieta kulke (lub kulki) z powrotem przez dysze dolotowa. Wyjatkowa wygode maja w podobnej sytuacji uzytkownicy AUGa, ktory moga lufe bardzo latwo zdemontowac... Link to post Share on other sites
Ritter Posted May 2, 2005 Report Share Posted May 2, 2005 Właśnie wczoraj włożyłem zapiaszczony magazynek i pozbawiłem się głównej broni na czas strzelanki (nic to, z gaziakiem też się fajnie biega). W takim wypadku radzę dodatkowo przed operacją prysnąć do środka trochę smaru silikonowego. Dla zmniejszenia tarcia oczywiście. Kwarc może chyba porysować mosiężną lufę. - Link to post Share on other sites
Recommended Posts