m3dykk1 Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Witam , mam pewne pytanko w sprawie rk-02 ,a mianowicie rozchodzi się o to czy będe mógł zdjąc kolbe z karabinu i zamontować taką jak jest na aukcji?? http://allegro.pl/ko...2670065625.html Jeśli wogóle da się zamontować lub kupić taką kolbę to gdzię mogę ją dostać.Chodzi konkretnie o kolbę od beryla.Druga sprawa to magazynek.Czy ten magazynek będzie mi pasował? http://gunfire.pl/pr...-600-kulek.html Jeśli nie to jaki będzie inny pasował (interesują mnie oferty tylko z gunfire.pl) Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Kolba podejdzie po sporych przeróbkach.Magazynek może nie podejść poza tym dziko wygląda mag 7.62 do karabinu z kalibrem 5.45. Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted September 28, 2012 Author Report Share Posted September 28, 2012 (edited) Yhy..Z tą kolbą to dużo by było pracy? znaczy przeróbki to tak konkretnie to coś zespawać? przyspawać ;P?A z magazynków to który by pasował? 1. http://gunfire.pl/product-pol-1152194467-Magazynek-do-AK-hi-cap.html 2. http://gunfire.pl/product-pol-1152195295-Magazynek-Hicap-do-AS74u.html 3. http://gunfire.pl/product-pol-1152189805-Magazynek-Hi-Cap-do-AK74-BRAZOWY.html 4. http://gunfire.pl/product-pol-1152189804-Magazynek-Hi-Cap-do-AK74-CZARNY.html Edited September 28, 2012 by m3dykk1 Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 (edited) Magazynek pasować to będzie pasował,nie wiem jak z podawaniem tych Asia electric guns i sam wygląd takiego maga w AK-74 to lekko dziwnie wygląda.Najlepiej pasują te od Dboysa,ładniejszy będzie czarny :D. Na przyszłość poszukaj magazynków do swojego modelu czyli AK-74 w tym przypadku. PS popraw linki. Edited September 28, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Kur, każdy mag do 74 będzie pasował do 74, po mniejszych przeróbkach pilniczkiem do paznokci. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Maniak, Twoje podejście do wszystkich jest po prostu mistrzowskie :D. Ucz mnie... A na poważnie, podejdą i będą podawać wszystkie magazynki, które nie mają górnych "skrzydełek", imitujących te występujące w wersji palnej. Kolbę będziesz musiał przerabiać, co trzeba robić - nie wiem, są jednak ludzie na tym forum z potrzebnym doświadczeniem. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Nie tyle samą kolbę co samo mocowanie kolby (podobno) a do takich rzeczy trzeba mieć po prostu smykałkę i parę narzędzi na warsztacie. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 (edited) Widzę że kolega maniakwp w ogóle się nie zna na ASG. Otóż bywają takie przypadki że jakiś mag może nie przypaść do danej repliki i pilniczek może nic nie pomóc. Do założyciela tematu. Chcesz maga/magi? Przerzuć się na Mid-capy będziesz miał więcej zabawy, mniej grzechotania a pojemność w sam raz. Edited September 28, 2012 by Matison Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted September 28, 2012 Author Report Share Posted September 28, 2012 (edited) No rozumiem :icon_wink: z tą kolbą musze pomyśleć .. a od takich rzeczy typu majsterkowanie mam osobę ;P.Lonki poprawione. To pewnie będzie pasował 4 i 3.A nie wiem co z 1 i 2.A może ktoś dokładał kolbę od beryla na forum ? Mam chęć na mid.. ale podobno są problemy ,że się zapychają a ja narazie na stanie posiadam kulki "Kulki Gunfire Rockets Professional".Wogóle mój rk-02 uciągnie kulki 0.25g? Edited September 28, 2012 by m3dykk1 Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Spokojnie 0,25g starczą,do midów,realów i lowów powinno się ładować co najmniej kulki G&G lub Madbull,lepiej dołożyć te 10 zł do paczki niż płakać w poduszkę że się mag zacina. Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted September 29, 2012 Author Report Share Posted September 29, 2012 Aha chyba ,że tak... a co zrobić jak magazynek się zatnie bo posiadam jeszcze tamte kulki w ilości 5500 sztuk i muszę je wystrzelać ;P...Bardzo się zmniejszy zasięg na kulkach 0.25? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Na 0,25 zasięg będzie najlepszy i replika będzie celniej strzelać.Po 30 metrach na kulkach 0,20g wiatr zrobi z nimi co chce. Moja rada:wystrzelaj te rocketsy z haj kapa i potem zaopatrz się w inne kulki i magazynki. Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Widzę że kolega maniakwp w ogóle się nie zna na ASG. Otóż bywają takie przypadki że jakiś mag może nie przypaść do danej repliki i pilniczek może nic nie pomóc. Do założyciela tematu. Chcesz maga/magi? Przerzuć się na Mid-capy będziesz miał więcej zabawy, mniej grzechotania a pojemność w sam raz. Pokaż mi znawco hicapa do aega który nie będzie pasował w polskim sklepie. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Pokaż mi znawco hicapa do aega który nie będzie pasował w polskim sklepie. Magazynki typu magpul ACM mogą nie podejść do KWA,i tu pilniczek mało daje. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Panie, my tu mówimy o magach do AK... Quote Link to post Share on other sites
trdrak Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 @Up: Pokaż mi znawco hicapa do aega który nie będzie pasował w polskim sklepie. Panie, to pytanie nie dotyczyło tylko AK... Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted September 29, 2012 Author Report Share Posted September 29, 2012 (edited) No ,ale temat dla jasności jest tylko o magazynkach AK ;P. Zasięg repliki dużo się zmniejsza z kulkami 0.25? P.S:Strzelalem tylko 0.20g. Edited September 29, 2012 by m3dykk1 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Ale jesteśmy w temacie o AK, więc należy to stwierdzenie potraktować jakby dotyczyło tylko AK. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 No ,ale temat dla jasności jest tylko o magazynkach AK ;P. Zasięg repliki dużo się zmniejsza z kulkami 0.25? P.S:Strzelalem tylko 0.20g. Celność nawet może się polepszyć ponieważ 0,25 nie będą tak podatne na wiatr a co za tym idzie będą lecieć prościej. Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted September 29, 2012 Author Report Share Posted September 29, 2012 Aha ,a do pistoletów typu cm030 (glock 18c) jakie kulki się wsadza? Bo jeśli 0.25 są lepsze to nie ma co zaopatrywać się w 0.20 do rk-02. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 CM030=0,12/0,20. RK boja 0,25g Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 Yhy ,niektórzy mówią o jakiejś wymianie na początku gumki czy nie wiem czego w Rk-02.. o co chodzi dokładnie? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 W czymś takim dziwnym, nieregularnym czymś, z podajnikiem wkładanym w magazynek (komora hop-up), zablokowana jest lufa. To "coś" należy wyjąć wraz z lufą. Następnie wyjmujesz, delikatnie kręcąc raz w tą, raz w tamtą jednocześnie rozsuwając lufę z komory. Voila! Silikonowy cosik to Twoja gumka, którą zastępujesz wcześniej zakupioną gumką Systema Energy lub Guarder. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 W czymś takim dziwnym, nieregularnym czymś, z podajnikiem wkładanym w magazynek (komora hop-up), zablokowana jest lufa. To "coś" należy wyjąć wraz z lufą. Następnie wyjmujesz, delikatnie kręcąc raz w tą, raz w tamtą jednocześnie rozsuwając lufę z komory. Voila! Silikonowy cosik to Twoja gumka, którą zastępujesz wcześniej zakupioną gumką Systema Energy lub Guarder. Po twoim poradniku to nawet ja nie wiedziałbym jak to wymienić, co do autora przy kupnie repliki w sklepie wejdź w części i poszukaj gumek hop-up systemy lub guardera i napisz w zamówieniu że prosisz o wymianę gumki. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 W czymś takim dziwnym, nieregularnym czymś, z podajnikiem wkładanym w magazynek (komora hop-up), zablokowana jest lufa. To "coś" należy wyjąć wraz z lufą. Następnie wyjmujesz, delikatnie kręcąc raz w tą, raz w tamtą jednocześnie rozsuwając lufę z komory. Voila! Silikonowy cosik to Twoja gumka, którą zastępujesz wcześniej zakupioną gumką Systema Energy lub Guarder. Powstrzymaj się od pisania poradników :icon_eek2:. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts