BD_Rash Posted May 2, 2005 Report Share Posted May 2, 2005 heya. Mam panowie problem i proszę o pomoc bo sam jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o gaziaki... Sprawa wygląda tak: Kupiłem niedawno używaną berettę M9 Tactical Master by TM. Gaz jakiego używam to ULTRAIR POWER GAS (kupiłem go na MG) - taka zielono-biała butla. Wystrzeliłem z niej (dokładniej chodzi o magazynki) tyle kulek, że po dwa razy ładowałem każdy mag. Czyli ok. 50 kulek na mag. Wszystko było cacy. Posmarowałem zawory olejem silikonowym "LOCTITE" i schowałem do kabury. I tak sobie to leżało na półce. Dzisiaj pojechałem z tym do lasu. Naładowałem gaz i....UCIEKA!!! Sprawdziłem dokręcenie zaworów, nasmarowałem je i gaz ucieka nadal. Chyba nie zaworami...Mam wrażenie że wyciek jest gdzieś w środku bardziej jakby za widoczną sprężyną dosyłającą kulki... Nie dam rady (jestem silny, żeby nie było:)) wyjąć tych dwóch pinów pustych w środku co są na dole guna. One się jakoś specjalnie wyjmują (sposobem :| ) ?? Czy jaka cholera?! :| Co się dzieje panowie i co z tym zrobić???? dzięki z góry za pomoc. pozdro, Rash. Link to post Share on other sites
wbohun Posted May 2, 2005 Report Share Posted May 2, 2005 normalnie mloteczekiem i cienkim gwozdzikiem. Maga kladziesz na cos aby pod pinem byla dziura,nastepnie gwozdzikiem wystukujesz pina,pozdrawiam Link to post Share on other sites
BD_Rash Posted May 2, 2005 Author Report Share Posted May 2, 2005 heya. No tak...Logicznie :) Nie użyłem musku (ortograf z premedytacją)... Znalazłem wyciek i zmieniłem uszczelki na takie od kranu i działa OK, tylko mogę wystrzelić 1 magazynek kulek na 1 załad. gazu... :| Wydaje mi się, że strzały mają większą moc... Może jak kręciłem zaworem tym na górze to coś rozregulowałem :idea: Wydaje mi się, że tak jaby kosztem ekonomii wzrosła moc i kopnięcie tak zwane... Możliwe to czy nie? pozdro, Rash. Link to post Share on other sites
Jodi Posted May 3, 2005 Report Share Posted May 3, 2005 Bardzo możliwe jeżeli się bawiłes górnym zaworem to mogła ci troszke sprężynka się poluzować, przez co zawór jest dłużej otwarty i daje większą dawkę gazu niż zwykle i dzięki temu masz większy power,kopa, ale kosztem większego zużycia gazu :) Link to post Share on other sites
BD_Rash Posted May 4, 2005 Author Report Share Posted May 4, 2005 To co mam teraz zrobić? Wkręcić ten zaworek na maksa jak śrubkę?? Link to post Share on other sites
Chopin Posted May 4, 2005 Report Share Posted May 4, 2005 Nic. Cieszyć się z wiekszej mocy i dokupić preclufę:) masz za darmo hi-flow valve :):) Pzdr Link to post Share on other sites
Procent Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Dla lepszego efektu jeszcze mocniejsza sprężyna powrotna :P . A tak naprawdę to nie jestem peiwen, czy nie spowoduje to szybkiego zużycia sie niektórych podzespołów (głównie samego zaworu) bo te o wieększej przepustowości pewnie maja jakie bajery, które czynią je trwalszymi. Link to post Share on other sites
Recommended Posts