Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

heya.

Mam panowie problem i proszę o pomoc bo sam jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o gaziaki...

Sprawa wygląda tak:

Kupiłem niedawno używaną berettę M9 Tactical Master by TM. Gaz jakiego używam to ULTRAIR POWER GAS (kupiłem go na MG) - taka zielono-biała butla. Wystrzeliłem z niej (dokładniej chodzi o magazynki) tyle kulek, że po dwa razy ładowałem każdy mag. Czyli ok. 50 kulek na mag. Wszystko było cacy. Posmarowałem zawory olejem silikonowym "LOCTITE" i schowałem do kabury. I tak sobie to leżało na półce. Dzisiaj pojechałem z tym do lasu. Naładowałem gaz i....UCIEKA!!! Sprawdziłem dokręcenie zaworów, nasmarowałem je i gaz ucieka nadal. Chyba nie zaworami...Mam wrażenie że wyciek jest gdzieś w środku bardziej jakby za widoczną sprężyną dosyłającą kulki... Nie dam rady (jestem silny, żeby nie było:)) wyjąć tych dwóch pinów pustych w środku co są na dole guna. One się jakoś specjalnie wyjmują (sposobem :| ) ?? Czy jaka cholera?! :|

Co się dzieje panowie i co z tym zrobić????

dzięki z góry za pomoc.

pozdro, Rash.

Posted

normalnie mloteczekiem i cienkim gwozdzikiem. Maga kladziesz na cos aby pod pinem byla dziura,nastepnie gwozdzikiem wystukujesz pina,pozdrawiam

Posted

heya.

No tak...Logicznie :) Nie użyłem musku (ortograf z premedytacją)...

Znalazłem wyciek i zmieniłem uszczelki na takie od kranu i działa OK, tylko mogę wystrzelić 1 magazynek kulek na 1 załad. gazu... :| Wydaje mi się, że strzały mają większą moc... Może jak kręciłem zaworem tym na górze to coś rozregulowałem :idea: Wydaje mi się, że tak jaby kosztem ekonomii wzrosła moc i kopnięcie tak zwane... Możliwe to czy nie?

pozdro, Rash.

Posted

Bardzo możliwe jeżeli się bawiłes górnym zaworem to mogła ci troszke sprężynka się poluzować, przez co zawór jest dłużej otwarty i daje większą dawkę gazu niż zwykle i dzięki temu masz większy power,kopa, ale kosztem większego zużycia gazu :)

Posted

Dla lepszego efektu jeszcze mocniejsza sprężyna powrotna :P . A tak naprawdę to nie jestem peiwen, czy nie spowoduje to szybkiego zużycia sie niektórych podzespołów (głównie samego zaworu) bo te o wieększej przepustowości pewnie maja jakie bajery, które czynią je trwalszymi.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...