kapi2341 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Czołgiem, otóż mam taki problem, z wiadomych dla mnie powodów którymi nie chce się dzielić bo wyjdę na łąjzę, mam krzywą lufe w mojej emce na odcinku od muszki aż do tłumika, chodzi mi o lufe zewnętrzną, niestety przekrzywiła się już prawdopodobnie po wstawieniu do niej precki i nie wiem czy tej o to precce się nic nie stało, a nawet gdyby, dało by sie to jakoś wyprostować czy nie za bardzo ?? Bo o lufe zew, to sie nie martwie bo mam jeszcze ze starej repliki. A i czy w emkach g&p muszkę zdejmuje się tak jak w innych emkach ? Bo wybiłem obydwa piny i ani rusz nie chce zejść Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Zobacz jeszcze od spodu muszki czy nie ma wkręconej śrubki. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Jeśli skrzywiłeś lufę zewnętrzną wewnętrzna też mogła się wykrzywić, musisz ją po prostu wyciągnąć i sprawdzić. Jeśli jest krzywa o prostowaniu zapomnij, lepiej ją skrócić i dalej używać/sprzedać. Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted October 1, 2012 Author Report Share Posted October 1, 2012 Dobra, ogarnąłem i dzięki bogu precce się nic nie stało, no chyba że mam krzywe ściany/blaty/szafki w domu. Jeszcze tylko mam pytanko, da się jakoś zdjąc delta ringa bez specjalistyczych narzędzi przeznaczonych do tych celów ? Bo mam mały problem, możliwe że to od tego, że trochę podrzewiał ostatnio niestety ;/ Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Ja odkręcam kluczem do tarcz od szlifierki. Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Dobra, mam teraz taki problem iż prawdopodobnie moje jakże świetne gp... najadło się ostatnio za duży wody i jakoś chyba pordzewiało no i w związku z tym ten delta ring wgl nie ma ochoty zejść, próbowałem żabą, młotkiem i śrubokrętem, kombinerkami nic, ani rusz. Macie jakiś pomysł jak to zdjąć ? Bez uszkodzenia upper recivera oczywiście bo właściwie tylko on mi jest potrzebny. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 klucz pazurkowy od roweru lub klucz do odkręcania tarcz w kątówce. Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 A co da inny klucz? W drugiej replice schodził z użyciem żaby bez najmniejszego problemu, tu nie idzie wgl, nawet nie drgnie, prędzej te żeby zetrę całe niż to odkręcę Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 dlatego zastosuje te klucze co napisałem a nie będziesz walił młotkiem na darmo... Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 (edited) Zapieczone śruby przy odkręcaniu się z reguły na początku lekko dokręca, potem powinien się dać odkręcić. Edited October 6, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 No to nie wiem, bo nie idzie w żadną stronę, jutro to daje koledze z większym asortymentem kluczy niż ja, może coś wymyśli, jak bd coś wiedział to dam znać. Quote Link to post Share on other sites
DT_Kuba Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Musisz podgrzać. Klejem do gwintów pociągnięte często jest. Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 A czym takie cuś podgrzać ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Jak masz czas to możesz i zapałkami. Ważne żebyś sobie lufy nie stopił. Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted October 6, 2012 Author Report Share Posted October 6, 2012 Lufa to może się połamać stopić i spalić w drobny pył, właśnie chodzi o to że lufe chce wymienić ponieważ jest krzywa na odcinku od muszki aż do tłumika płomienia. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Nawet nad kuchenką gazową możesz. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Jak ci podgrzanie nie pomoże (metale "rozszerzają" się tym bardziej utrudniając sprawę) to możesz spróbować w drugą strone, oziębiając drania (przeciwieństwo "rozszerzania" się metali). Albo jeśli myślisz że to rdza to na zardzewiałe śruby/gwinty dobrze działa coca-cola :) Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 coca-cole to ja zawsze do baku od motorynki lałem i świetnie się sprawdzała:) Lepiej po piskaj WD40 Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 I WD40 i coli próbowałem nic, ale problem już rozwiązałem, delta ring co prawda nadal nie chce zejść ale ta lufa to nie wiem z czego jest zrobiona ale walnąłem pare razy w kawałek cegły i się jakoś wyprostowała xD Quote Link to post Share on other sites
gross Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Majzel i młotek, najlepiej imadło i dużo siły, jak je*niesz pare razy to gwint puści, sprawdzone, mam 2x G&P :) Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Teoretyczne G&P ma stalowe lufy zewnętrzne... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Majzel i młotek, najlepiej imadło i dużo siły, jak je*niesz pare razy to gwint puści, sprawdzone, mam 2x G&P :icon_smile: Tak to można tylko zęby w deltaringu pogiąć :/. Armorers wrench albo klucz do tarcz szlifierki kątowej. Quote Link to post Share on other sites
kapi2341 Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 Nie wiem chyba mam za mało siły albo to jakaś czarna magia jest, dałem koledze odkręcił w nie całe 3 minuty żabą Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts