Kuba Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 A ten serwis : o http://asgshop.pl/kontakt.php ?? Najlepiej było by gdyby zajął się tym ktoś znajomy np ze społeczności. Sklepowe serwisy naprawiają repliki "hurtowo" Co to znaczy "hurtowo"? Korzystałeś z serwisu Asgshopu, o który pyta zainteresowany? Z ilu (i jakich) w ogóle serwisów korzystałeś? Ile razy? Słucham... Quote Link to post Share on other sites
Arek935 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Z serwisu ASGShopu nie korzystałem ale korzystałem z innych serwisów. Co zauważyłem, slkepy mają bardzo dużo roboty przez co brak czasu na dokładne oglądanie każdej części. To właśnie znaczy "hurtowo". Sam wolałbym znaleźć kogoś kto zrobi mi to prywatnie (naprawa, przegląd) i zwykle taniej. Oczywiście biorę pod uwagę to że każdy może mieć inne doświadczenia. Po 2 nie napisałem "NIE WYSYŁAJ TAM" a tylko zasugerowałem. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Serwis ASG shopu nie zajmuje się replikami Boyi,Cyma,Kart,JG,APS itd... Quote Link to post Share on other sites
Ganjaguru Posted October 2, 2012 Author Report Share Posted October 2, 2012 Sprawa załatwiona... jedyny problem to bezpiecznik niegdzie nie moge kupic 25A a w mojej replice jest 30A objechalem cale miasto ale zostal jeden sklep do ktorego nie zdazylem jutro zobacze.. ale Replika podpieta na partyzanta stykami bez bezpiecznika dziala ^^ Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Bo bezpiecznik nic nie daje, jedynie opór zwiększa. Quote Link to post Share on other sites
Ganjaguru Posted October 2, 2012 Author Report Share Posted October 2, 2012 Ale bezpiecznik jest po to zeby zwarcia nia bylo prawda bez niego ryzykuje spaleniem silnika itp.. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Żeby zrobić porządne zwarcie trzeba się bardzo postarać. Przy wymianie okablowania nigdy nie instaluje się bezpiecznika (chyba że elektroniczny w mosfecie). Quote Link to post Share on other sites
Ganjaguru Posted October 2, 2012 Author Report Share Posted October 2, 2012 Czyli bez beziecznika moge sobie bezpiecznie strzelac ?? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Tak. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Bo bezpiecznik nic nie daje, jedynie opór zwiększa. Masz racje,.. na calym swiecie stosuje sie bezpieczniki a ty twierdzisz ze to badziew... Proponuje zrobic eksperyment- wsadz gwozdzia tam gdzie powinien byc bezpiecznik, a do gniazdka wsadz drukik, po czym chwyc go koncowkami palcow, Albo lepiej- dotknij go jezykiem Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Masz racje,.. na calym swiecie stosuje sie bezpieczniki a ty twierdzisz ze to badziew... Proponuje zrobic eksperyment- wsadz gwozdzia tam gdzie powinien byc bezpiecznik, a do gniazdka wsadz drukik, po czym chwyc go koncowkami palcow, Albo lepiej- dotknij go jezykiem No właśnie widzisz - bezpieczniki daje się tam gdzie są idioci i potencjalnie uszkodzony sprzęt sieciowy. Jeśli operator jest pewien że jego silnik działa-nie jest zwarty, i jeśli po którymś strzale broń się zatnie robiąc 'bwwww' to będzie wiedział że należy zdjąć palec z spustu i odłączyć baterię. Jeśli miałbyś w gniazdku taką wydajność prądową jaką oferują baterie i zrobił to co opisujesz to najprawdopodobniej Twój drucik by się po prostu stopił i tyle. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Chodził mi o zastosowaniu bezpiecznika w AEGach, w końcu to forum o ASG, a nie Elekroda.pl :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Hehehe, nie spodziewałem się że Elka jest aż tak popularna że słyszeli o niej nawet tutaj :D. Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Zawsze jak coś wpisywałem w google związanego z diodami, bezpiecznikami czy rezystorami, to na pierwszych pozycjach była elektroda :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts