Nokku Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Bateria 10,8V 1600mAh NiMH czy moge ładować ładowarką 8,4V 450mA i ile godzin to zajmie? Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 4h 58min 40sek dokładnie Ci to zajmie. Czyli w przybliżeniu 5h Quote Link to post Share on other sites
Nokku Posted October 4, 2012 Author Report Share Posted October 4, 2012 dzięki wielkie Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Kolega wyżej niby na podstawie czego to wyliczył ?? Przypominam że wprowadzanie zielonych w błąd może skutkować banem. Za karę proszę grzecznie przeprosić i wyliczyć czas ładowania za kolegę z wzoru, który można wyszukać na forum przy odrobinie chęci. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Na podstawie wzoru. 450mAh to moim zdaniem nie taka wolno ładowarka, ale nadmiar prądu przerobi na ciepło tak niefachowo mówiąc. Myślałem, że ten dział zabrania odsyłania do szukajki i wzmacnia postawę "ja chce dostać wszystko na tacy". Quote Link to post Share on other sites
tomasznik Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 450mah czyli natężenie prądu wynosi prawie 0.5A,nie jest to demon szybkości,ale pakietów nimh i tak nie można ładować większym prądem bo sie zepsują.Na bateri powinno być napisane ile mah można max ładować,np u mnie pisze 550mah. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts